"A sikeres fogyás titka valójában igen egyszerű: égess több energiát, mint amennyit beviszel"

2017. április 10. 13:21 - meta

130. nap- vasárnap

Huss.. így szaladt el ez a hét. És tényleg nem volt időm írni, pedig lenne miről :)

Kivételesen jó volt ugyanis a hét..na nem munka szempontjából, mert az elég sok volt, hanem azért mert VÉGRE ÚJRAINDULT A FOGYÁS!!! :D 

Na nem kiabálok, csak nagyon vártam már ezt a pillanatot..

Ugye ebben a hónapban a magammal szemben támasztott kihívás a napi két liter víz elfogyasztásának elvárása.

Ezt tök egyszerűen úgy vitelezem ki, hogy feltettem a telefonomra egy appot (water time pro) ami óránként "piszkál" hogy igyak vizet és meglepő hatékonysággal működik. Mióta használom (elseje óta) minden nap átlagban megvolt a 2.2-2.3 liter közötti folyadékbevitel, ami elég szuper..és bár bronzolok annyit mit egy ló, de mégis valahogy nem annyira nehéz betartani ezt az egyszerű szabályt..nap feléig másfél liter,,aztán a többi. :)

És ami ezzel járt, hogy mivel rettentő sűrű volt a hét, nem tudtam elmenni futni (pedig már nagyon nagyon hiányzik) és mégis leugrott végre egy kiló (0,9..hogy pontos legyek) tehát újra felcsillant bennem a remény, hogy sikerül elérni a célom és meglesz a diéta végére a 15 kiló mínusz..talán.. : ) stay tuned.. még jövök vissza

Szólj hozzá!
2017. április 04. 08:23 - meta

124. nap- hétfő

Na jó.. a tegnapi kissé nyomott állapot után ideje talpra állni. Új hét, új hónap, új kihívás..ráadásul nem is valami nagy dolog. Áprilisban minden nap meg fogok inni 2 liter folyadékot. És, hogy a kütyü mánia se legyen elhanyagolva egy applikáció segítségével nyomon is tudom követni a dolgot. Holnaptól megint igyekszem napi szinten jelezni, hogy mit ettem. Vasárnapig fél kilónak le KELL mennie..nem állapot, hogy nem haladok.

Szólj hozzá!
2017. április 03. 10:13 - meta

123. nap- vasárnap

Kissé döglődik a blog...ennek nem különösebb oka van, mint az eseménytelenség..

Tudni illik, az utolsó bejegyzés óta eltelt hétben nem történ semmi extra. Futottam 4x összesen 13,2 km-t spóroltam 4.900 kcal-t de egy grammot sem fogytam..nincs miről írnom. még van hátra 57 nap..ami majd két hónap..és nagyon remélem, hogy ismét ugrik valamit a súlyom, mert ez a topogás, ami volt az elmúlt hónapban, kissé felőröl.

Szólj hozzá!
2017. március 27. 09:57 - meta

116. nap- vasárnap

EL SEM HISZEM! Végre újra elindult a tömegváltozás.. ha nem is drasztikus mértékben, de már le tudom írni, hogy több mint 10 kg ot fogytam...hozzá kell tennem, hogy ez a hónap elég érdekesen alakult ebből a szempontból, mert elsején 87 kg voltam, de közvetlen utána 87,6, aztán 86,6 aztán megint 87,6 aztán 86,3 majd 87,7, 86,4, és most 85,9 mindezt egy hónapon belül.....áh... borzalmas átélni, de ez is tanít valamit. Nem kell minden nap mérlegre állni, mert ez csak frusztrál.

És ahogy az hagyományosan lenni szokott nagy kajálással "ünnepeltem" az új súlyomat :D mert ez a sikeres diéta.. (az eddig 10,3 kg mínusszal nem olyan rossz ez ;) )

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2017. március 27. 09:49 - meta

115. nap- szombat

Mindig várom a hétvégéket. Így volt ez ma is.. Reggelire finom műzli, ebédre valami kis könnyű..ilyen álmokkal indultam a napnak, mikor Ivett bedobta a bundáskenyér ötletét... de hát ki vagyok én, hogy tiltakozzak :D Szóval beadtam a derekam. A reggeli után nagyon gyorsan elszaladt az idő...így bár terveztünk főzni, de ma sem jött össze.. sebaj...Viszont estére meg rám jött az elmebaj, mondván, hogy tolni akarok egy kis kalácsot mogyorókrémmel..ami határozottan a rossz ötlet kategória...dehát ez van. A lényeg, hogy ez után volt még kedvem és időm is, hogy TRX-ezzek kicsit (végre megoldottam a rögzítési problémát) és futottunk is egy rövidet a kedvesemmel, ami után nekem még volt lendületem, így a közös két km után mentem másfelet, csak, hogy ne jöjjek ki a formából..és naggyon jól esett :)

A nap tehát abszolút pozitív volt!

Szólj hozzá!
2017. március 24. 08:21 - meta

113. nap- csütörtök

Jól indult a nap. Nem volt ugyan sok időm, de tudtam otthon reggelizni. Pakolni már nem. Így kellett valamit vennem ebédre, amit alaposan át is gondoltam.

Nagyon finom bajor rozskenyér, paprikás sajt és egy konzerv, mert már régen nem ettem..DE...amikor a felét megettem valami megmagyarázhatatlan erő rámtört. Az volt a terv, hogy a sajtot és a kenyér felét meghagyom holnapra.. viszont nem tudtam ellenállni nekik, pedig nem voltam éhes, nem is volt olyan fergetegesen jó..mégis csak toltam befelé, mint egy gép. Hát így álltam délután, és még ott volt a gyros és húsleves... áh.. hagyjuk, soha nem fordul át a mérleg. :S Csalódottság és önmagammal szembeni düh.. ezek mennek.

Szólj hozzá!
2017. március 23. 18:27 - meta

112. nap- szerda

Az esélytelenek nyugalmával vágtam neki a mai napnak. Tudtam, hogy: 

- sietek reggel..nem lesz reggeli

- este gyros lesz és húsleves

- nem megyek ma futni NEM NEM ÉS NEM!

Tehát ezekkel az érzésekkel indultam neki a reggeli munkának és majdnem bejött, hogy katasztofális legyen a nap.. DE NEM VOLT AZ!

Sőt. Annyira jó már végre a tavaszt érezni. A 20 fokot, a napsütést, a madárcsicsergést. De ezek csak a dologok lelki oldalai. 

A fizikai oldaon pedig ott áll, hogy lényegében egész jól tudtam ma enni. Örülök ennek a módosításnak a tervemben..és csak nincs kőbe vésve, hogy nem indul meg a fogyás..ugye? :)

Szólj hozzá!
2017. március 21. 11:58 - meta

110. nap- hétfő

felszabadultság van!!!

Nos.. mint már fejtegettem, megváltoztattam a tervem a diétára vonatkozóan.. úgy értem, hogy az eredetileg fél év 20 kiló tervből mára fél év és 15 kg lett..felmérve a realitást is jelenlegi életvitelemet.

Ennek amúgy elég egyszerű oka van. Mint már többször is fejtegettem, nem vagyok hajlandó sanyargatni magam. Amit pedig a múlt héten láttam- nevezetesen a stagnáló fogyás miatt 1000 kcal napi bevitelt ajánló kaloriabazis.hu oldalt, annyira le lettem hangolva, hogy csak azért is zabáltam, ami egy fogyókúra esetén- valljuk be, nem sokat segít :D

A tréfát félretéve a mai napon már emberes adag étel elfogyasztását (1500 kcal) ajánlotta fel a kalóriabázis..ami azért sokkal kevésbé megterhelő testileg, de főleg lelkileg.. így tényleg felszabadultan futottam neki a napnak..pedig hétfő van.

Ma már nem maradt a tegnapi finomságokból így vacsira is hideget ettünk, ami egy nagyon finom körözött formájában manifesztálódott. Az esti 4km es futás sem maradt természetesen el, így a nap végén még maradt 400! megehető kalóriám, amit jelentem, nem használtam fel. 

Szólj hozzá!
2017. március 20. 09:14 - meta

109. nap- vasárnap

Ma reggel ismét mérlegre álltam. Kissé megnyugtató volt látni, hogy némileg megközelítettem a a 86.3 as majd két héttel ezelőtti súlyomat.. de egy tizeddel így is felette állt.. Tehát még mindig nem bírtam átlendülni a 10 kg ot fogytam dolgon..ami rohadt lehangoló. 

Pedig tényleg küzdök! Ennek "örömére" egészen a nap végéig odafigyeltem, hogy csak óvatosan toljam befelé a finomságokat....de....de aztán kb 22:30 kor kész lett anyósoméknál egy pizza..ami tudvalevőleg csak frissen jó... mi meg pont ott voltunk... áh.. hagyjuk.

Megszületett bennem a döntés.. vége a 20 kg os álomnak. Realista módon 15 kg ra lövöm be a dolgot.. ami annyit jelent, hogy fél év alatt ezt kell elérnem...más szavakkal 81.2 kg ot kell elérnem még 73 nap alatt. Ez nem tűnik lehetetlen célnak..de kissé csalódott vagyok, amiért nem sikerült a terv.. bár ez a végéig még 73 nap...tehát ha több lesz a fogyás az csak jó..de az eddigieket látva nem tudom..mindenesetre nem nagyon akarok mérleg közelébe menni pár napig. :(

Szólj hozzá!
2017. március 17. 09:27 - meta

106. nap- csütörtök

Valójában még lelkileg nem készültem fel az "újrakezdésre".  Kissé megborított az is, hogy a reggeli mérlegelés 87.7 kg os értéket mutatott.. Nem kell mondjam, hogy ez mennyire lehangoló.. Alig egy hete 86.3 voltam és már arról "ábrándoztam, hogy meglesz a 85 kg.. ami újabb mérföldkő...de nem...igencsak lehangoló érzés... és mit csinál az ember ha lehangolt? Természetesen eszik... utálatos dolog...de a diétának tényleg van egy lelki oldala is..

Ehez jön még az az adalék, hogy a trendvonal szerint március 20-án már 83.3 kg nak kellene lennem... Így a napi keretem ehhez igazodva lecsökkent 1000 kcal körülire... ugye azt említettem, hogy nem vagyok "önsanyargató" típus így erről szó sem lehet.. 1700 nál nem szívesen ennék kevesebbet...ami számítások szerint viszon kitolná a 75 kg elérését egészen július végéig a tervezett május végi időtől.... ez eléggé sokkoló..de elgondolkodom rajta.. ebben az esetben azonban a blog kissé "okafogyottá" hiszen nem tudnék fél év alatt megszabadulni 20 kilótól..

Őrlődöm még rajta és meglátjuk mi lesz a megoldás..addig is elrettentésként egy kép a tegnapi mitettemről

Szólj hozzá!
2017. március 16. 13:42 - meta

105. nap- szerda

Nos...hol is kezdjem? Ha röviden szeretném vázolni mi történt velem az elmúlt cirka nyolc napban, akkor egy szóval vázolva talán azt tudnám mondani, hogy KATASZTRÓFA :D

Kicsit bővebb lére eresztve pedig nagyjából annyi, hogy a múlt keddi bejelentkezés utáni szerdán este már nem volt sok erőm blogolni, mert voltam futni és úszni is, a csütörtök pénteki napot pedig külföldön töltöttem, ráadásul szinte végig utazva nagyjából 3000 km-t megtéve...tehát nem volt sajnos túl sok opció a "válogatásra" meg odafigyelésre... persze, tudom, hogy minden fejben dől el..de úgy voltam vele, hogy ez az üzleti út nekem egy kis "szabadság" volt a diétából.. Nem is akarom részletezni a dolgot..de azért tettem az egészségemért mert valahol németországban péntek hajnalban elmentem és futottam egy 3.5 km es karikát..csak az élmény miatt is.

A hétvége ebből a szempontból nagyjából esemény nélkül telt el, nem volt túl sok minden, bár sportolni nem sportoltam, de nem is ettem sokat, viszont hétfőtől, mint aki megvadult...Kezdve azzal, hogy a hétfői napomat végig faltam. Reggelire péksüti!! Ami még eddig hálistennek a blog történetében nem volt..ebédre egy kínai kajáldában falás, majd este még beültünk Ivettel egy pizzériába...tehát csak gratulálni tudtam magamnak..Sajnos a kedd sem volt sokkal jobb, bár itt már elmentem futni egyet, de ettem is rendesen és természetesen..

Ide egy apró zárójelben beszúrnám, hogy egy elég régi álom került közeli távolságba- tudniilik 5.09 km-t  31 perc alatt sikerült lefutni...Ami nálam egészen jó eredménynek számít... 

ÉS elérkezve a mai naphoz, tehát szerdához pedig sikerült elkövetni az eddigi legnagyobb SPÓROLÁST..ami az előbb leírtakhoz képest igen jó hír...

tehát az elmúlt 8 nap számokban:

Bevitt kalória 16.764 kcal

Sportolással elégetve: 4.256 kcal

Túlevés (tervhez képest) 3.711 kcal

Megspórolva összesen: 6.241 kcal

Vagyis kellett volna legalább egy kicsit változni a súlyomnak...de egyenlőre be van betonozva.. fura dolog ez..de nem tudok most mit tenni, csak türelmesnek kell lennem..

Szólj hozzá!
2017. március 07. 08:57 - meta

96. nap- hétfő

Hihetetlen, hogy milyen gyorsan peregnek a hetek.. Ismét eljött egy új hét és erre a hétre nem találtam ki semmi különösebb kihívást..talán csak annyit, hogy tartani akarom magam a heti 4-5 futáshoz. Ebből ma este meg is volt az adag, mégpedig Ivettel. De nézzük sorban..

Reggel beugrottam a pékségbe és vettem "kész" szendvicset, ami úgy néz ki, hogy egy nagy zsömle, benne sonka, saláta, sajt és paradicsom. Nekem ebből a 2 db több mint elég a munkanapra... persze nem mindig.. Merthogy ma reggel beburkoltam mindkét szendvicset még a reggeli szünetem alatt...így dél körül már eléggé kopogott a szemem..még szerencse, hogy volt nálam egy narancs...ami kb arra volt elég, hogy ne haljak meg rögtön.. 

Itt fontos leszögezni, hogy nem szeretem magam éheztetni, az nem pálya..így már ugrottam is ki a kis helyi boltba, ami maga a métely, a fertő, a bűn... :D hiszen tele van..de komolyan nem értem, miért csak ilyesmivel..de tele van, csomagolt kész rágcsákkal és zacskós édes és sós "finomságokkal" amiknek semmi de semmi értelme..bezzeg egy értelmes (értsd, nem szénné rohadt, vagy mocskosul drága) gyümölcsöt nem árulnak...

Szóval maradt a bűnözés, ami egy zacsi sós mogyoróban és egy milka waffeliniben manifesztálódott... szépen vagyunk mi? :) Sebaj.. Azt tudtam, hogy este uszi, de Ivett azzal fogadott, hogy annyira még sincs kedve menni, így kis unszolás és egy filmezés után futni mentünk. Nekem jól esett, ő azonban fázott kicsit, így miután kb 2.5 km-t együtt futottunk és haza kísértem, még ráhúztam másfelet, aminél megvolt a 10 km/h-s átlag, ami eléggé jól hangzik :) szóval volt öröm és bódottá!

 

 

Címkék: sport kaja
Szólj hozzá!
2017. március 06. 10:28 - meta

Néhány nagyon jó nap története

Avagy, hogyan spórolj napi 1200 kalóriát az alapjárati égetéseden felül!

A mai egy ilyen blogírós nap.

Ahogy az utolsó videóban említettem, csináltam egy "giga" táblázatot, amiben turkálva sok dolog kiderül. Például, hogy néha egész sok spórolás össze tud jönni egy nap, ha jól osztom be az ételeimet és jól választok mozgást.

Csak néhány példa:

Decemberben egy napon egészen bőséges volt az étkezésem, de amivel megfejeltem a napot, az egy nettó negyven perces úszás volt, így több mint 1600 kcal-t spóroltam egy nap alatt.(görgess, mert folytatódik)

Vagy egy másik példa

Szintén decemberben, egy bőséges reggeli és ebéd után elmentünk sqash-ozni, ami cirka 600 kcalt égetett el... a napi spórolás 1500 kcal volt.. és látszik a táblázatból, hogy nem mondható túlságosan "norbi update" kompatiblisnek :D

Még egy példa január közepéről:

Itt is megvolt a változatos étkezés, de a nap végén megcsináltam majd 300 kcal-nyi TRX ezést, ez csupán 30 perc... a spórolás 1200 kcal..

 

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy nem túl nagy erőfeszítéssel és kevés, de változatos sporttal kombinálva lehet sikeres az ember életmódváltozása. Nem diétázunk, életmódot váltunk, ez a szlogen!

Címkék: sport kaja
Szólj hozzá!
2017. március 06. 10:02 - meta

94. nap- szombat

Juhé! 86.6 KG!! A reggeli mérlegelés mámorító tud lenni, ha ilyen kellemes dolgot mutat a mérleg! Ez azért nagy szám, mert kb ennyi voltam, mikor 2015.augusztusában megházasodtam. Egészen fantasztikus érzés. 

Ennek örömére adtam is az élvezeteknek. Történt ugyanis, hogy reggel hagymás tojásra vágytam, ami amúgy egy egészen light-os kaja, de délben nagyon "beebédeltem" a tegnapi sajtos, tejfölös, sonkás tésztából. Erre még beszaladt egy csoki.. gyönyörű volt :)

A délután folyamán meg fogtam magam és elmentem futni.. Na, megünnepelve az eddigi fittségemet ez most olyan ótvarul ment, hogy kb 15 perc után azt mondtam, hogy elég! és hagytam a fenébe. Hazajöttem.. Nagy volt a szél, egyedül voltam, a zenék sem voltak túl jók.. tehát nem volt jó.. C' est la vie...

Aztán jött a nagy durranás...Mivel Ivett egész nap tett vett, nem volt időnk főzni, kipattant belőlem a szikra, hogy akkor ugorjunk be egy gyrosra...de nem, inkább egy dönerre, vagy a kínaiba..ja, és vegyünk kólát...

Ezek olyan dolgok, amiket a "régi" énem napi szinten mondogatott...de a mainál már kigyullad egy vészvillogó...csakhogy ki lehet az kapcsolni..tehát a kóla zéró lett, de a dönerből rendes méretet kaptunk, ami alsó hangon is minimum 800 kcal, de inkább ezer... szóval tényleg adtunk a napnak! majd 3000 kcal beszaladt, ami nem kevés... de ahogy mondtam, akkor is sikeres lesz a diéta! csak azért is..

Szólj hozzá!
2017. március 03. 08:05 - meta

92. nap- csütörtök

Miután tegnap elég későn sikerült feltolni a videót, kicsit elgondolkodtam..mert tényleg fárasztó kissé ez a blogolás.. és látva, hogy nem verdesi az egeket a nézettség (köszönöm annak a pár embernek aki követ) azt kérném, hogy légyszi osszátok meg az oldalt, hogy ne csak egy öncélú írogatás legyen ez a részemről. Előre is köszönöm.

Ahogy ígértem, csatolom a megatáblázatot, amit bátran letölthettek:

Innen

Este Dáviddal lefutottuk a szokásos 4 km-t, nagyon laza tempóban, bár kissé ma is túlettem magam...de ez lassan már hagyomány.. készül a kaja ajánlós táblázat, amivel a havi célom elérhető közelségbe kell kerüljön, tehát a -3 kiló :) szurkoljatok!

És egy kis szavazás... 

 

Szólj hozzá!
2017. március 01. 10:30 - meta

90. nap- kedd

Csupán 1 napra a félidőtől, elkövettem a legnagyobb túlevést a blog történetében. Nem akartam erről írni. Sőt, magamban le is tagadtam, sőt, csak ma reggel írtam be, hogy mit ettem... Igen, elismerem, sajnos így történt. 

Reggel, mérlegre állva 87 kg fogadott. Ami bizony masszív 9.2 kg os fogyás a kezdetektől. Ez szép és jó...DE ott motoszkált bennem, hogy mára már majd egy kilóval könnyebbnek kellene lennem a tervek szerint.. Hát nem jött be. Holnap készítek egy videót, amiben sok sok sok adat lesz és ebben több dolgot el fogok magyarázni, de addig is.. íme a szomorú kép a mai napi zabálásról a bejegyzés végén.

Este még sétáltunk egyet aztán, mivel még volt bennünk energia, elmentünk egyet kocogni is. De azért "ríva fakadok" ha rápillantok arra, hogy mit toltam ma be a szervezetembe.. Cudar dolog.. így a siker felől talán először vannak kétségeim, de nem adom fel!! Sose legyen úgy!

Azonban van jó hír is. A mai nap befejeződött a 28 napos lépésszám challange, ami tulajdonképpen a saját magamnak való megfelelésről szólt. 

Számokban ez úgy néz ki, hogy az elmúlt 4 hétben az átlagos lépésszámom 4.700 ról 9.600 ra emelkedett. A februári hónapban csupán 3 olyan nap volt, amikor nem sikerült teljesítenem a napra kitűzött lépéscélt, de a hónap végére így is 258.932 lépés jött össze, ami cirka 218 kilométer. 

Mivel napközben elég sokat ülök a gép előtt, ebben a hónapban a lépéscélok elérése érdekében 17x voltam futni. Alkalmanként 2-4 kilométer közötti távokat futva. Ez azért különösen jó, mert így még inkább kedvet kaptam a futáshoz, mondhatni kezdem megszeretni. Végtére is, leírva ezeket és látva, hogy 2,4 kg ot fogytam a hónapban, nem vagyok túlságosan kétségbe esve... de el sem tudom magam bízni. Innen egész biztos nehezebb lesz, bár jön a tavasz, a jóidő és ezzel együtt a könnyebben elérhető zöldségek is. 

Szólj hozzá!
2017. február 28. 08:42 - meta

89. nap- hétfő

Megint itt az újabb hét... és ahogy az lenni szokott ismét hétfővel kezdünk (tudom, hogy ez egy nobel díjra érdemes gondolat volt) de mint az lenni szokott, a hétfők nem túl jók. Pl ma azt terveztem, hogy otthon maradok és otthonról végzem el a céges munkákat, de a főnök ebben megakadályozott. Ami azért nem olyan nagy gond, de akkor is...kicsit átszabta a napomat. 

A gyors reggeli után valamikor 9 magasságában mentem el de már ismét otthon voltam kb 2 körül. Így is kissé megéhezve értem haza. És mivel maradt a tegnapi cookies-ból, pár darab beszaladt az ebéd mellé. Ez az "ebéd" azonban valamikor fél négy magasságában történt, így kellett volna vacsizni is valamit..

Csakhogy már bőven felette jártam a napi keretemnek, így tudtam, hogy ha el akarom érni a lépéscélom (ami már masszívan 9000 felett jár, "kénytelen leszek" futni is egyet. 

Még tegnap mondta Ivett, hogy neki lenne kedve eljönni velem, így el is indultunk a "szokott" körömre, de a kedvesem még nincs túl jó kondiban, így elég hamar meghümmedt, 2.5 km lett a vége..DE mivel Dávidnak is megígértem, hogy este elmegyünk, így már tudtam, hogy nem lesz gond a kalóriákkal, akár vacsizhatok is. 

Az élet azonban más forgatókönyvet írt. A sógorom elhívott shoppingolni, ami eléggé elhúzódott, pont annyi időnk maradt, hogy hazaérés után öltözhettem is és indultam a második körre. Ez volt este nyolckor. fél órát futottunk és 4 km-t így már fél kilenc után nem volt sem kedvem sem különösebb ingerem enni..ezért a vacsora elmaradt. Bár azt hozzá kell tenni, hogy az esti filmezés után még álmodoztam arról, hogy irgalmatlanulbezabálokvalamiből..de ez végülis elmaradt. Amit le tudok szögezni a nap után- leírva és értékelve ezeket.. Egész büszke vagyok magamra.

Még két nap és eltelik negyed év! ezzel a kísérlettel..az eredmények pedig eléggé jónak tűnnek.A nap mérlege 14.349 lépés és -1.245 kalória. Not bad

Szólj hozzá!
2017. február 27. 12:03 - meta

88. nap- vasárnap

Amilyen kellemes volt a tegnapi nap, a mai annyira rosszul alakult. Bár nagyon jól éreztem magam, de azért eléggé elszálltam a bevitellel.

Kissé bővebb lére eresztve: Tudtam, hogy ma ez lesz. Mivel arra számítottam, hogy a vasárnapot végig fogom ülni, nem is terveztem túl sokat enni..De mivel tudtam, hogy sok ismerőssel találkozok és sokan fognak sütikkel kínálgatni így erre is készültem lelkileg...De nem lehetett nemet mondani azokra a kis finomságokra, amiket elém raktak, így maradt a biztos túlevés. Ráadásul mivel a nap végére szellemileg is lefáradtam kicsit, futni sem volt túl nagy ingerenciám elmenni.. 

Tanulság: Nincs.. Elengedem a mai napot.. Vannak ilyen pillanatok..Holnaptól új hét, újabb lehetőségek! Ráadásul Lassan itt a diétám fél ideje! IZGI!

Szólj hozzá!
2017. február 27. 11:54 - meta

87.nap- szombat

Sűrű egy nap volt a mai. Nagyjából arról szólt, hogy nagytakarítást végeztünk az autón. Ami egész combos időt kiharapott a napból. Enni azért volt idő és természetesen futni is. 

Ami jó volt, hogy a mai napon régi idők rekordját megdöntő cca 4.2 km es futást tudhattam magam mögött, ráadásul magamhoz képest is jó átlaggal..csak, ahogy az lenni szokott ilyen esetekben volt némi technikai baki és nem volt tökéletes a trekkelés a telefonon..így az adatok csak becsültek..

Apropó adatok... szerdán vagy csütörtökön izgi kis videó blog bejegyzéssel készülök ;) Stay tuned! 

A mai napon sikeres volt a kalóriabevitel. Tehát elégedett vagyok.

 

Szólj hozzá!
2017. február 24. 07:59 - meta

85. nap- csütörtök

Teljes nyugodtság és béke...úgy döntöttem, ma ezek fognak jellemezni, mert tudtam, hogy mi vár ma rám. 

Ugye tegnap eldöntöttem, hogy ma se edzés, se séta, se lépéscél, se kalória nem érdekel..ahogy lesz úgy lesz, nem stresszelek... Ennek nemes egyszerűséggel az az oka, hogy a mai a diéta 85. napja és március 1. én lesz a 91. vagyis a félidő.. Ami tudom, hogy még 6 nap, de kicsit nehéz hinnem benne, hogy az eddigi 8.8 kg mínuszhoz hozzá tudjak tenni még 1.2-t, hogy tartani tudjam a trendvonalat... Ne legyen félreértés... csak a mai napot engedtem el, nem az egész diétát...tudni kell ilyet is csinálni... elvégre eddig nem fordult velem elő ilyesmi, azaz talán csak kétszer..

Így is, miután már ágyban voltunk Ivett még csábított, hogy együnk egy kis somlóit(már másodjára), mert a mai nap már úgyis elúszott...de annak már nem engedtem. A mai nap eredménye: 4262 lépés, ami jócskán elmarad a 9853 as céltól, 2359 bevitt kalória, ami pont 1000-el több, mint amit ma ehettem volna, de és ez nagyon fontos, az alapjárati kalória égetésem még mindig ez fölött van, így legalább el tudom mondani, hogy ezzel bár kimutathatatlanul keveset, de mégiscsak fogyok :D

Félretéve a tréfát, a mai nap tanulsága: időnként engedni kell elmenni egy-egy napot, hogy a következőt teljesen megújult erővel kezd!

Szólj hozzá!
2017. február 23. 10:31 - meta

84. nap- szerda

Régen várt fordulat a mai nap! Megint új súlyt írhattam be, méghozzá kereken 1 kilóval kevesebbet, mint vasárnap! Ezt már tényleg rettenetesen vártam. 

Mivel már lassan egy hónapja szinte minden nap futok, így nem akartam elhinni, hogy megtorpant a fogyás.. Igaz, hogy volt kis ingadozás fel és le, de nem volt az igazi az elmúlt egy hétben, de ma! Végre 87.4 kg on áll a mérleg és nagyon büszke vagyok!

Reggel készítettem egy fotót magamról, de még mindig nem vagyok megelégedve az eredménnyel, ezért inkább nem posztolom (még) De elég komoly a különbség a 94 kilós énemhez képest is, így izgatottan várom, hogy milyen lesz, ha már elérem a 80 kilót, ami immár "csak" hét kilóra van.

A csak viszont tényleg idézőjelek közt csak, mert kezd kissé kemény lenni a móka..

Csak egy szám: 9.699- ez volt a mai lépéscél.. És mivel ma nem igen tudtam a cégnél mocorogni, így maradt a nap végi séta. Tegnap ugyanis megfogadtam, hogy ma aztán tényleg nem futok. 

Sétálni pedig szívás. Este 5.7 km-t mentem, de már a végére elegem volt. Tényleg be lehet sokallni ebből is.. Ezért úgy döntöttem, hogy megszegve ígéretemet holnap lazítós napot tartok.. így ebben a hónapban az lesz a második olyan nap, hogy nem tudtam teljesíteni az elvárt lépésmennyiséget! EZ VAN!!

A kajálás szempontjából pedig rendben vagyok mára. Elkészült a szuper táblázatom is, de ezt egyenlőre nem posztolom, talán csak egy videó blog fog róla születni ;) stay tuned!

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2017. február 22. 09:11 - meta

83. nap- kedd

Ejha... ma is szuper napom volt.Már tegnap este vártam a reggelt, mert nagyon finom dolgokat vettünk a shoppingolás során. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere és tudtam, hogy ebédre is jót fogunk enni. Mivel ma is itthon dolgoztam, igyekeznem kellett sokat mocorogni, hogy meglegyen a lépéscél, amit úgy értem el, hogy letettem a verdát bankba menet meg egy két sarokkal arrébb, amikor boltba, ide-oda kellett menni. Így már dél körül több mint 4000 lépésnél tartottam. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos ez, és igyekszem minden nap megtenni a cél eléréséért, amit lehet. 

Talán már említettem, hogy fájdogál a térdem, némi porckopás tapasztalható, de az orvosok...hát, hogy is mondjam, nem túl sokat tudok pozitívumot mondani róluk..

Tehát este megerőltettem magam és még Dáviddal futottunk egy 4 kiliset, de nekem jelzett a testem, hogy most már sok lesz kicsit... így holnap tényleg pihentetni fogom (nem futok, csak gyalogolok, ha nem lesz meg a lépéscél,.

Jól sikerült a táplálkozás is, mert ma az alapjárati égetésemhez képest több mint 1300 kcal-t sikerült megtakarítani, ami igen impresszív eredmény. Talán az egyik legjobb, mióta csinálom a diétát. És a nap végén végre kb +8 fokban futottunk, ami őőőőrületesen kellemes :)

Szólj hozzá!
2017. február 21. 14:53 - meta

82. nap- hétfő

Na..ez a mai nap magyarázatra szorul. Tudni illik, reggel itthon kellett maradnom, ügyeket intéztem, telefonálgattam, szaladgáltam és nem is nagyon figyeltem oda, hogy miket falatozok.Mivel ez nem volt betervezve, ezért az ebéd sem volt kész, mikorra itt volt az ideje, így csak a hirtelen elérhető virsli, kenyér kombó jutott eszembe, ami valljuk meg, annyira nem diétás étek.

Este pedig, miután végeztem a fogásznál még elmentem a Gödöllői parkba futni egy 4.5 kilométeres karikát, és ez ahogy mostanában szokott, nagyon kellemes volt, de a végén azért erősen éreztem, hogy elfáradtak a lábaim.

Most nem vittem pulzusmérőt, de a relatíve alacsony sebesség mellett, szerintem nem lehetett túl magas a szívritmusom, mindegy, ez nem fontos. Hazaérve úgy döntöttem, hogy ma már nincs kaja, de aztán el kellett menni shoppingolni az asszonnyal és persze a frissen vásárolt, még szinte langyos kenyérből és a csodálatosan friss krémsajtból is kellett tolni egy minimális mennyiséget, ami valljuk be, megint többlet energiát jelentett a tervezetthez képest... Fogok csinálni egy táblázatot, hogy lássam a napjaim hány százalékában vagyok sikeresek és mikor gurul el nagyon a gyógyszerem.. csak a tisztánlátás végett :) A lépések természetesen meglettek, egy nap kivételével sikeres eddig a challange :)

Szólj hozzá!
2017. február 20. 10:49 - meta

81. nap- vasárnap

Szeretem a vasárnapokat. A mai igen sűrű volt. Délelőtt Ivettel elkocogtunk egy ismerőshöz, délután pedig Dáviddal futottunk egy 4 km eset. Így ma már több mint 6 km van a lábaimban. Tényleg élvezetes volt. A pénteki "mélypont" után a hétvége úgy néz ki, meghozta a gyümölcsét. Kb annyival többet mentem a két nap, mintha a pénteki kudarc meg sem történt volna. Ráadásul az étkezés is jól sikerült....csak csak csak... sajnos a súlyom nem változott.. bizony egy dekát sem..lassan már 10 napja. Van fel és le némi kis ingadozás, de semmi komoly... és ez elég frusztráló tud lenni :S 

Sebaj, holnaptól új hét, új célok, új lehetőségek! Így fogok hozzáállni.

Szólj hozzá!
2017. február 20. 08:01 - meta

80. nap- szombat

Ez egy őszinte blog. Így is indult. Biztos a rendszeres olvasóknak feltűnt, hogy tegnap kimaradt a "mit ettem" táblázat...sőt a lépésszám is.. ennek nemes egyszerűséggel az az oka, hogy mélységesen szégyellem magam. 

Sokat beszélek arról, hogy milyen fontos, hogy az ember minden körülmények közt ragaszkodjon a szokásaihoz..de néha elszalad a ló. Ez történt velem tegnap. 

Nagyon lekötött a munkám, így mire hazaértem még bő 5.500 lépés hiányzott a célhoz. Köd volt kint és hideg, így nem mentem már el. Rádadásul a napokkal ezelőtt vásásolt vaniliás karikának is a végére jártam...és mivel pizza volt...elég annyi a sztoriból, hogy a nap végén több mint 3000 kcal felfalásán és kevesebb mint 4000 lépésen voltam túl..így a ma reggeli mérlegelésemről inkább nem is szeretnék írni. De azért csak idekívánkozik, hogy a pizza volt kb 900 gramm, amire ittam még durván egy liter vizet..így remélem egy két napon belül normalizálódik a helyzet.. de ez az én hülyeségem volt. Inkább már tényleg jöjjön a mai nap, ami viszont jó volt.

Még tegnap este jelezte apu, hogy délelőtt tervez egy kis mini túrát az apci dombra, amire emlékeim szerint bárki képes akár felkocogni is.. ez volt tehát a terv, és meg is feleltünk neki.

Az 5.3 km es "túrát" amiben volt 245 m szint kb 1 óra 45 perc alatt abszolváltuk. Végülis kellemes volt. Délután a kis pihenő után a mostanában rutinszerű fahasogatás volt soron. És természetesen ettem is ma, mert hiába a tegnapi zabálás, enni kellett :) természetesen a lépéscél bőven meglett

img_0196.JPG

Szólj hozzá!
2017. február 17. 15:44 - meta

79. nap- péntek

 

Tegnap délután voltak nálunk apósomék és beszélgettünk. Egy egész izgalmas dolgot vetett fel, mégpedig a cukormentes életmód gondolatát..

Miért ne alapon ez lesz a márciusi challange, de csak 2 hét erejéig.. mert ami cukros az jó. :D

Félreértés ne essék, én nem vagyok az a megszállott egészségmániás ember, hiszen az az alapvető célja ezen blognak is, hogy megmutassa, szenvedés nélkül is lehet apró változásokat beiktatva nagy eredményeket elérni az ember életében. Amikor elérem a tíz kiló mínuszt, írni fogok egy rövid összefoglalást statisztikákkal, hogy mit és min változtattam, mennyi idő alatt jutottam ide, hogy azok is, akik nem olvassák rendszeresen a blogot, tisztábban láthassák, hogy nem kell drámai elhatározás ahhoz, hogy az ember elérje a céljait..de ez még a jövő zenéje, hiszen kissé lassult az elmúlt hetekben a fogyás üteme...ráadásul ma este pizza lesz a vacsora :P

Most pedig jöjjön valami új :)

Címkék: sport
Szólj hozzá!
2017. február 16. 21:02 - meta

78. nap- csütörtök

A mai rövid bejegyzés lesz. Csak a kíváncsiság kedvéért ráálltam reggel a mérlegre. Bár elvileg csak vasárnaponként mérlegelek..de azért a most vasárnapi változatlanság nem hagyott nyugodni...és tessék!!

88.4 kg :)

Ma tényleg nem megyek ki futni. Mert bár lenne energiám rá, de hagyni kell a szervezetnek, hogy regenerálódjon kicsit..ezenkívül régóta van egy problémám a bal térdemmel és ez is sajog kissé, így jobb lesz ha ma pihentetem..legfeljebb, ha nagyon messze a lépéscél, sétálok este egyet.

hát messze volt.így a nap végén még egy két kilométeres sétát tettem. 9.163 lépés lett a vége..meg sajnos némi túlevésimg_0192.JPG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2017. február 16. 12:57 - meta

77. nap- szerda

Ma úgy volt, hogy egy építkezésre megyünk Ivettel, de végül ez le lett fújva, így maradt a szabadság itthon és mivel ragyogó jó időt ígért a meteorológia én meg bedőltem neki, nem mondtam vissza a szabit.

Ehhez képest ótvar idő volt ma és köd, meg kb -2 fok, de ha már itthon maradtam, tevékenykedtem kicsit kint és bent is. Bár nem volt számottevő a dolog. Ami viszont a lényeg, hogy azt terveztem mára, hogy ma tartok egy pihenő napot, hiszen már napok óta minden nap megvolt a 2-3-4 km futás és kissé megfáradtam. Tehát a tervek szerint akartam lazítani kicsit. De a tervek és a valóság nem mindig jön össze.. Ugye fut egy saját kihívásom a saját részemre.. egy hónapon keresztül minden nap legyen meg a lépéscélom. A garmin ezt dinamikusan kezeli és a mai napra már 8.691 lépést tűzött ki célként..ami nem kevés.. Ugye az volt az elképzelés még a hónap elején, hogy legyen meg a hónap végére a 9.000 lépés...de ennek már így a hónap közepére sikerül majdnem megfelelni, tehát nagyon büszke vagyok magamra. 

Mint mondtam tehát az elképzelés és a valóság nem mindig jön össze. Ivett ugyanis fellelkesült az én futkározásomon és szutyok idő ide, mínuszok oda, feldobta, hogy mi lenne, ha délután elmennénk egyet futni a helyi futópályára... én pedig természetesen nem tudtam és nem is akartam nemet mondani, ezért nekiiramodtunk és délután lementünk a pályára. Nekem 30 perc és 3.3 km lett a vége.. de Ivett előbb "feladta", ami nem is csoda, hiszen ő még nincs annyira edzésben. De nekem nagyon jól esett, hogy nem olyan "rohamtempóban" kellett futni, hanem csak kényelmesen.

Tehát a nap végén meglett a lépés ismét, immár a 16. napja folyamatosan! Jó érzés és tényleg kezdek hinni abban, hogy a sportosabb életmódnak vannak pozitív hatásai!

Szólj hozzá!
2017. február 16. 12:44 - meta

76. nap- kedd

egy nap, két futás... há' mi van itt? :D

Ma reggel Balassagyarmaton kezdtem a földhivatalba a munkát. Tudni kell, hogy van ott egy nagyon jó cukrászda és a "régi" életembe sosem tudtam kihagyni, hogy egy jó kávéra és 2 süteményre ne üljek be, ha ott jártam. Így már odafelé menet azon töprengtem, hogy mi legyen... menjek vagy maradjak a fenekemen.. Komprumisszumos megoldás lett a vége, mert úgy döntöttem, hogy beülök 1 sütire a kettő helyett...HA lefutok utána egy sütinyi, tehát durván 250 kcal-os távot..

Erre megvolt az opció, mert gyarmat mellett van egy klassz kb 1 km-es kerékpárút, ami tökéletes pálya erre a célra.Így sütizés után neki is lódultam az útnak. 

Estefelé kissé meg voltam fáradva, de mikor felhívtam a cimbit (kissé remélve, hogy elhajt), hogy megyünk-e futni az volt a kérdése, hogy mikor? :) szóval "kénytelen" voltam elmenni vele is a 3.5 km es körünkre..de mivel még elfutottam az ő lakásukig és vissza, a vége 4km lett. A lépésszám pedig 13.189 en állt meg... eléggé elég volt :)

Enni eleget ettem, de még így is maradt 176 kalóriám a nap végére. Szóval jó kis nap volt ez.

Szólj hozzá!
2017. február 14. 12:28 - meta

75. nap- hétfő

Úgy tűnik,hogy kezd a futás napi rutinná válni. Ennek persze számos oka van, de jelenleg a legfontosabb a napi lépéscélok kivitelezése, vagy elérése. Ma pedig délután igen igen ótvarul álltam a lépéseimmel. Még hiányzott vagy 4.500.. Mit lehet hát tenni? Fogtam a futócipellőt és nekiindultam a szokásos körömnek. És megtörtént a csoda :)

Valahol azt olvastam, hogy az embernek élveznie kell a sportot, amit űz és hogy őszinte legyek, az eddigi futásaim során igen ritka pillanat volt, hogy akár belül akár kívül az élvezet jelei látszódjanak. Viszont a mai futás második felére megjött az, amit már régen vártam. 

Nagyon fontos, hogy jó legyen és kényelmes a cuccod. Fontos, hogy legyen motivációd..és az is fontos, legalábbis szerintem, hogy ha nincs futótársad, legyen zene, ami a futás tempójához passzol.

Itt jegyezném meg zárójelben a spotify nevű appot, ami zseniális találmány. Ha kiválasztom a zenék közül a running módot és ezen belül is egy saját válogatást, akkor be tudom állítani, hogy milyen tempóval, milyen percenkénti lépésszámmal fogok futni. Ehhez keres a program megfelelő zenéket...és ha minden smakkol, akkor ez fantasztikus összképet tud összehozni. Úgy értem, hogy a lépés ütemére dübörgő zene iszonyatosan jól tud motiválni, nekem nagyon bejött.

Szóval megvolt a futás és a mai napi lépéscél is összejött végül. A nap végén 8.570 lépéssel zártam a napot. Ráadásul kalóriákban is rendben voltam.. Ritka ilyet mondani hétfőn..de ez ott volt :)

Címkék: kaja
Szólj hozzá!
2017. február 13. 08:28 - meta

74. nap- vasárnap

Eljött hát a mérlegelés napja. Reggel kissé remegő gyomorral álltam rá a mérlegre, hiszen a héten voltak "túlevések" de mivel volt mozgás is..így bizakodó voltam... annyira nem kellett volna.. 

88.9 kg.. Ami annyit tesz, hogy a héten nem sikerült egy árva dekát sem fogyni. Ivett azt mondta, hogy talán most jött el az idő, amikor már keményebben kell küzdenem azért, hogy szaladjanak lefelé a kilók... és biztosan igaza is van. Az eddigi 7.3 kg egész könnyen leszaladt, de a továbbiakért már biztosan jobban meg kell küzdenem..egye fene, megteszem, hiszen ezzel inspirálni akarok másokat is.

A -10 kiló eléréséig, tehát a fél sikerig ha úgy tetszik még 17 napom van.. ez eléggé mission impossible kategóriának tűnik..DE és ez itt egy tényleg nagyméretű DE...már eléggé azt érzem, hogy jön a tavasz. Ráadásul talán már tényleg nem egyedül fogok futni, hanem egy spannal..ami tudvalevőleg sokat dob a motiváción és ott van még a TRX is, amit kissé hanyagoltam az elmúlt 1-2 hétben.. Tehát van ok a bizakodásra.. szóval 2,7 kg mínusz 17 nap alatt az 18.900 kalória, az napi 1.111 kalória megtakarítás az alapjárati égetésen felül... a kérdés, hogy legyen-e challange, vagy sem....

A válasz pedig elég egyszerű.. Nem lesz. Mégpedig azért, mert már fut egy saját kihívásom... 28 napon keresztül, minden nap teljesíteni a napi lépéscélomat és elérni, hogy a garmin napi 9.000 lépést kínáljon fel célként... megsúgom, hogy ma még csak 12.-e van és 7.997 lépést kért tőlem az óra és az egy órás esti sétával, amiben Ivett is partner volt 11.902 lépést teljesítettem.. Szóval csak a lépések miatt is aktívabbnak kell lennem!!

A mai este a sétánk után még beugrottunk egy kis szelet oroszkrém tortára, amit a 12 éves unokahúgom egyedül "rittyentett".. Ennek hála lett egy minimális felesleg a kalóriabevitelben...dehát, ez már csak így megy..Ez a sikeresdieta.blog.hu ami csakazért is sikeres lesz :)

Szólj hozzá!
2017. február 13. 08:07 - meta

73. nap- szombat

Szeretem a hétvégéket. Ilyenkor mindig kicsit több idő van mindenre. 

A kellemes reggeli 2 pirítósból állt, finom krémfehér sajttal és teával. Ebédre pedig elfogyott a chilis bab. Mivel kicsit megszaladt a kalóriabevitel, így este még elmentem futni egyet. 

Meg kell mondjam, hogy ez nagyon jól esett. Ráadásul "lett" egy futótársam is. Az egyik barátomnak van némi nyűgje a veséjével, így orvosi javaslatra sokat kell futnia. Nem akartam nagyon meghajtani, így kényelmes tempóban kb 3 km-t futottunk. Ami viszont meglepett, hogy a nap végén a a lépésszámláló 14.096 on állt meg.. ez baromi sok, a mostanság elég laza lépésmennyiséghez képest.. :) Öröm és bódottá.

Szólj hozzá!
2017. február 10. 22:39 - meta

72. nap- péntekJuhé!! Itt a hétvége. Ez mindig nagy öröm. Tök jó volt a nap. Egész hamar elment a munka része, aztán a délután ettünk egy nagyon fini chilis babot, persze ezt nem porból, és este lefutottam a "régi" körömet...

Erről azt kell tudni, hogy ez a kör 3.3 km hosszú és a lakókörnyezetünk körbefutását jelenti. Sajna végig aszfalt, de még mindig egészségesebb ezt csinálni, mint betolni egy big macet. Ide vonatkozik, hogy ma megbeszéltem Ivettel, hogy tavasszal veszek egy bringát és feltekerünk pestre tolni egy dupla sajtos mac royalt extra menüben..az kb annyi kalória mint feltekerni pestre :D

félre a tréfával. A nap mérlege: 8360 lépés és az alapjárati égetésen felül 961 kcal égetés. Elégedett vagyok.

img_0186.JPG

Címkék: sport
Szólj hozzá!
2017. február 10. 08:58 - meta

71. nap- csütörtök

valahol ugrottam egyet

Hopsz.. ugrottam egy napot..azaz, még valahol az ötvenvalahányadik nap 2x szerepelt a blogban.. de kicsire nem adunk. 

Nézzük inkább a napot szépen sorban. 

Reggel jött velem Ivett dolgozni. Ahogy szokott, most is lett némi dínom-dánom.. de azért visszafogtuk magunkat az étkezéssel :)

Délután elmentünk még egyet sétálni, amiben volt kis szint is, így nem volt rossz a nap. A lépésszámláló 8.820 lépésnél állt meg.

Szólj hozzá!
2017. február 09. 13:32 - meta

69. nap- szerda

Megfogadtam, hogy ma nem eszek olyan sokat. Azt is megfogadtam, hogy ma nem megyek el futni. Na, ennek a fele lett meg.. :D szerintem kitaláljátok..

Legalább a lépések meglettek.. néha annyira pocsék tud lenni, ha sok a finomság és az ember képtelen ellenállni...

8.339 lépés lett a nap vége. Amúgy ez is fejlődik, hiszen az elmúlt napokban a lépéscél már "felfejlődött" 6763 ra.. Már kilenc napja megvan egyhuzamban a lépéscél...tehát egész jól állok...bár még van hátra 19 a hónapból.

 

Szólj hozzá!
2017. február 07. 21:17 - meta

68. nap- kedd

Miért nincs tavasz?Nem fogok nyafogni..talán csak egy kicsit. 

A tegnap esti futás után már alig vártam, hogy végre jöjjön a munkanap vége és lehessen egy jót kocognom. 

Mivel ma csak szellemileg fáradtam le, és volt még a mai lépéscélomhoz 1705 lépésem hátra, elég evidens volt, hogy menni kell.. de megint szemerkél a nyomorult eső, hűvös van és kissé elporladt a nagy lelkesedésem.

ez leginkább annak tudható be, hogy valahogy ma már eleve több volt a kaja a munkahelyen mint szokott, mégis éhesen értm haza és a kedvesem sem készített enni, ami nem olyan nagy baj ha azt nézem, hogy egy banán elfogyasztása után már túlevésben vagyok...de akkor is, lelkileg ki tud csinálni egy ilyen dolog....

nyafogás vége. Mivel tegnap megígértem, hogy lesz egy kép a téli futós ruháról, így most ez következik img_20170207_171447.jpg

és most kis magyarázat: 

sapi- nem túl nagy szám, de éredemes tudni, hogy a legtöbb hőt az ember a fején keresztül adja le, ezért is kell a sapka

felsők: alul futós póló. Turis darab, kb 100-200 ft volt. Ez felett egy aláöltözeti pulcsi. Ez viszont komoly. Olyan 6.000 ft körül volt, de a dechatlonban lehet kissé olcsóbban is venni. Amolyan must have darab. Fontos tudni, hogy ezek a technikai anyagok sokkal "kulönbek" mint az egyszerű pamut vagy gyapjú, mert iszonyat jól szigetelnek, de közben nem fülledsz be bennük.

a legfelső réteg egy nike pulcsi..semmi extra nincs benne

alul egy aláöltözeti nadrág. Szintén olyan mint a pulcsi és fölötte van egy 3/4 es nadrág..azt hiszem ez is turis..de leginkább csak az miatt kell, hogy mégse "forrónaciba" fussak :)

a cipő naggyon fontos ha futni akarsz, ebből sosem szabad gagyit venni. Nekem kb 3 éve egy adidas climacool fresh cipőm van és naggyon meg vagyok vele elégedve. Kb 800 km-t tettem bele de még mindig egész jó..csak már a vászon adta meg magát...de ez ezeknél a cipőknél sajnos "természetes" 

Ha elérem a 80 kg ot akkor beruházok valami újra.. az lesz a jutalom ;) szurkoljatok, hogy ez mielőbb összejöjjön.

közben megjött Ivett és együtt villámgyorsan összedobtunk valami finomat. Paradicsomleves- szigorúan csak betűtésztával és egy vajon párolt zöldsésgbe forgatott sült csirkemellet rizzsel....el lehet képzelni. Elmentünk futni, majd ha már itt a sok étel, együnk is keveset.. hajjaj...aggódom a diéta sikeressége miatt.. a nap végén a 33 perc futás után is majd kilencszáz kalóriával sikerült többet bevinni a tervekhez képest.. szép forma vagyok mondhatom :) De majd csak lesz valami..még pár nap és ismét mérlegre teszem magam.. addig is jöjjönk a kb legnagyobb kalóriabevitel táblázata  a diétám alatt... csak 18 éven felülieknek

img_0184.JPG

Címkék: sport
Szólj hozzá!
2017. február 07. 08:35 - meta

67. nap- hétfő

Garfield effektus.. nem szeretem a hétfőt. Aki ismer tudja.

Ennek ellenére úgy álltam a naphoz, hogy csak azért is lesz benne valami jó és végül lett is.

Kezdem azzal, hogy a munkahelyemen el kellett intéznem pár dolgot de közben ki kellett mennem a településre is ezt-azt beszerezni és úgy gondoltam, hogy ha már így alakul, akkkor a-ból b-be nem autóval megyek át, hanem gyalog. A séta pedig legalább 30 percig tartott oda és vissza, ráadásul volt benne szint is rendesen. Így egész jól álltam már délben is a lépésekkel.

Hazaérve vacsiztunk és Ivett azzal fogadott, hogy lenne kedve futni..hű, hát jó...  bár nem volt rettenetes sok kedvem, de kis héderelés után elkezdtem öltözni. Ekkor derült ki, hogy nincs itthon a futócipője, mert az unokahugom tegnap abban ment haza (ne kérdezzétek :) ) Így maradt az ötlet, akkor átfutok a cipőért és megyünk tovább..csakhogy az időjárás kissé közbeszólt.. kiléptem a kapun és szakadt az eső... Mit tesz ilyenkor az egyszeri diétázó?

Visszaszóltam a feleségemnek, aki azt mondta, hogy Ő nem akar elázni.. tehát döntés előtt álltam, menjek vagy sem.. és mentem..de milyen jót mentem :D

Talán már említettem, hogy nem szerettem soha futni, de most rámtört, hogy azért csak jó lenne. Így futottam egy mini kört (2 km) és ez jól esett.

Régen azt hittem, hogy nagyon komoly cuccok kellenek a futáshoz, hogy ne fázzon az ember, de valójában alig volt rajtam néhány ruha, holnap majd bemutatom ;) A napot sikeresen zártam, nem ettem túl magam, happy vagyok. Természetesen a lépéscélom is meglett 7.967 lépés lett a vége

 

Címkék: sport
Szólj hozzá!
2017. február 06. 08:59 - meta

66. nap- vasárnap

egy hét alatt csupán fél kiló, mégsem vagyok csalódott

Reggel már vártam a mérekezést..izgultam is, de akkor is..

A mérleg 88.9 kg ot mutatott, ami nagyon jó érzés volt, mert így már stabilizálódni látszik a csökkenés, és nem is annyival vagyok elmaradva a trendvonaltól.

Ennek örömére Ivettet megkértem, hogy csináljon töltött lángost.

Azt tudni kell, hogy én nagyon szeretek enni, és ezt az ételt eddig csak egyszer próbáltam, ráadásul akkor is sejtettem, hogy elég izmos, mert egy fél napra kifektetett. De ez nyáron volt és nem is a feleségem készítette.

Fontos megjegyezni, hogy ha valamilyen étel vagy recept nincs fent a kaloriabázison, azt fel tudod venni te is. Csak az alapanyagokat kell lemérni és kiszámolja, hogy a kész ételbe mennyi energia van, a mennyiséget pedig le tudod mérni így a darabra kijövő kalóriamennyiség is könnyen kiszámítható. Természetesen ezt csak akkor csináltam meg, mikor már nagyjából el is pusztítottam az első monstre lángost és még várt rám egy másik is...de igencsak megfeküdte a pocakomat a maga 1033 kcal-jával.

Mivel még mindig csak 1400 körül van a napi beviteli lehetőségem, tudtam, hogy kell este/délután csinálnom valamit, ami segít, hogy ne legyen túlevésem. Az úszás mellett döntöttem.

Tudni kell, hogy egy óra aktív mellúszás közel 900 kalóriát éget el, ami nagyon sok. Futással max 600 érhető el. De egy órát leúszni...háááát...ahhoz kell kraft.

Végül úgy alakult, hogy nem úszni mentem, hanem bevállaltam egy esti futást...vagy két hét kihagyás után. De ez annyira jól esett, hogy elmondhatatlan. A táv cirka 5 km átlag 144 es pulzussal.. ami kissé sok, de ebben még mindig nagyon puding vagyok..majd fejlődik, ahogy jön a tavasz.A fontos, hogy jól esett.

 

Címkék: sport kaja súly
Szólj hozzá!
2017. február 05. 13:49 - meta

65. nap- szombat

img_0182.JPGA mai nap elég érdekesen alakult. Reggel egy átlagos evés után neki álltam fát hasogatni, majd később rámjött az ehetnék, így bekaptam egy banánt és mivel volt még a frissen préselt narancsléből, abból is leszaladt egy pohár. Az ebéd egész késői volt, de még utána is volt kedvem pakolászni,így tudtam, hogy lesz plusz energiabevitelre lehetőségem, ezért kicsit bátrabban ettem. Már várom a holnap reggelt, mert már egy hete nem mértem magam és számítok egy kis csökkenésre. A nap végén még maradt néhány megehető kalória, de ezt meghagytam máskorra, végülis ez a mai nap tényleg jó volt így ahogy volt :)

Szólj hozzá!
2017. február 05. 13:38 - meta

64. nap- péntek

szuper volt a mai nap. Már amennyiben szupernek vehetjük a kis túlevést és a relatíve kevés mozgást..

De azért mégiscsak szuper volt, mert délelőtt elmtudtam menni egy mini sőt mikro túrára. Történt ugyanis, hogy hamarabb végeztem a céges melóval, mint számítottam és Balassagyarmaton kimemtem a nyírjes tavakhoz. Gyerekként sokat jártam itt, így úgy döntöttem, hogy latyak ide, pocsolyák oda..körbe fogom járni. Az egész 20 perc volt kb, de ezek a húsz percek teszik jobbá az életünket. Hisz ha nincs mozgás, vagy mozgás okozta öröm, akkor megeszi a fene az egészet. Tehát mégiscsak sikeres volt a nap. És punktum! Természetesen a lépéscél így összejött. 7581 lépés lett a végeimg_0180.JPG

Címkék: sport
Szólj hozzá!
2017. február 03. 08:36 - meta

63. nap- csütörtök

Nem kertelek. Kissé elszaladt velem ma a ló.

Reggel megettem a nagyon finom pogácsát, amit pakolt Ivett, majd nem sokkal később a zsömléket is (2-t) és utána az almát is.. Ami fura, hogy úgy értem haza, hogy majd meg haltam az éhségtől. Persze már tudtam, hogy mi lesz a vacsi így talán ez is motivált. És mi történt? Még nem volt kész a vacsi..csak perceket kellett volna várni, de ezt nem voltam hajlandó megtenni, ezért bedurrantottam pár palacsintát, aztán magát a vacsorát.. és az eredmény?

Beírkáltam szépen a tényeket és hanyatt estem kb. Az ezernégyszáz valamennyi kcal helyett 2200+ os egyenleg nem volt szép látvány..

Ez van.. Amúgy is terveztünk uszodába menni..de akkor is, ez így nem volt jó.

Az úszás után pedig még rádöbbentem arra is, hogy nincsen meg a lépés célom. Teljesen kiakadtam. Persze ennek nem mutattam különös jelelét, csak elkezdtem fel s alá járkálni a lakásba...így "kínkeservesen" összejött az 5.224 lépés az 5.195 ös cél helyett.. De holnap nem engedem el ennyire magam. Ráadásul kissé félek, hogy mit fog a mérleg mutatni egy hét után..pedig a számok szerint nem kellene...majd kiderül :)

Szólj hozzá!
2017. február 02. 09:11 - meta

62. nap- szerda

Új hónap- újabb célok

Tehát mától egy új mini projektet akarok csinálni. Mivel mindig a gamin szabja meg az előző statisztikák alapján mennyi legyen a napra kitűzött célom, így ha többet csinálok, emel, ha kevesebbet csökkent a napi célok mennyiségén. Mióta megvan a lépésszámláló óra kb az esetek felében sikerült elérnem a napi lépéscélomat, de ez az utóbbi időben igencsak lecsökkent, így most az új cél: egybefüggően 28 napon keresztül minden nap elérni, hogy elérjem azt, amit az óra "kínál"

A jelen esetben ez a mai napon- figyelembe véve az eddigi napok gyalázatosan kevés lépését 4901 lépés.. ez gyalázatosan kevés.. Egy egészséges embernek cirka napi 10.000 lépés körül ildomos megtennie, ami 70 cm es lépés hosszal számolva 7km napi séta... nem olyan tragikus ám az... persze nem is kevés...de megoldható... legalábbis eddig ment valahogy.

Tehát a cél a hónap végére: elérni, hogy az óra napi 9.000 lépést kínáljon fel, mint elérendő célt :D jó kis móka lesz ez.. már látom.

A mai nap sikerült is.. a vége 6.133 lépés lett. Ez 125%-a a célnak :)

Szólj hozzá!
2017. február 01. 11:32 - meta

61. nap- kedd

Kicsit el vagyok kenődve. Valószínű az elmúlt napok mozgáshiánya, vagy a hetek óta tartó szürkeség teszi, de nem sok jó hangulatom van. Majdnem olyan, mintha hétfő lenne...pedig nem :S

Már biztos feltűnt, hogy napok óta nincs lépés szám írva.. ennek az az egyszerű, nemes oka, hogy ez gyalázatosan kevés... minek írjak be ide 2500 lépést?? Azt határoztam el, hogy februártól igyekszem minden nap a napi lépéscélomat egy hónapon keresztül elérni..ha esik ha fúj..tehát holnaptól egy új mini-cselendzs (csak így) induld- minden nap növekvő mennyiségű lépést tenni, vagy gyaloglova, vagy futva.. de mindenképp elérni, a naponta kitűzött célt.

Szólj hozzá!
2017. január 31. 09:13 - meta

60. nap- hétfő

Anyám- 2 hónap

Repül az idő. Már 60 napja csinálom a kis projektemet és a mini projektemnek is elértem a 10. napjához. Mára a betegségem is kb 90%-ig le lett tudva, így "csak köhécselek és gyenge vagyok" de már más bajom nincs :)

Nem volt különösebb izgalom benne, pedig hétfő lévén lehetett volna orbitálisan rossz nap is..de elment..jó, inkább elvánszorgott.

Mos jöjjön az izgalmas rész

A nap mérlege:

1.526 kcal be
2.395 kcal alapjárati égetés
A tíz nap 10.napján az eddigi plusz égetés -9.119kcal . Ez napi átlag 911,9kcal megtakarítás. A 10 nap előtti tömegem 2017. január 20 án 91.3 kg volt a terv szerint pedig másfél kilót szerettem volna fogyni. Ezzel szemben a mérlegelés szerint......dobpergés....89.4 kg vagyok, tehát 1.9 kg ot sikerült ledobni, részben a betegség miatti izzadásnak köszönhetően..de ez egészen remek eredmény. Az elmúlt 60 nap össz fogyása 6.8 kg, ami SZUPER! érzés.

És ami igazán örömre ad okot.. csupán 10 dekával! vagyok nehezebb, mint a trendvonal szerint kellene lennem.

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2017. január 30. 10:31 - meta

59. nap- vasárnap

Közeledik a 10 napos challange-em vége, gyógyulgatok, gondoltam "mulassunk". Így kezdtem a napnak.

Nem kell persze semmi extrára gondolni. Egy sima reggeli után elég sokáig elvoltam. De úgy kb délután 2 magasságában azért már ennem kellett valamit. Mivel még mindig volt a krumplis tésztából, így erre esett a választás, de Ivettnek már nem volt kedve hozzá, így kiugrottam a kínaiba és hoztam neki rizst, krumplit és kétféle húst is..egész véletlenül majdnem 2 teljes adagot mindenből.. így még ebből is beszaladt kicsi.

Annyira el vagyok szokva azonban mostanság a nagy evésektől és úgy eltelített ez a kaja, hogy szó szerint nem is bírtam már enni, de még este sem, csak egy fütyülős csúszott le, hogy kezeljem a torokfájásom. Viszont az alkohol, pláne ha tömény tud étvágyat csinálni. Utána már nem volt olyan finom elaludni, pedig túl is ettem magam.

A nap mérlege:

1.681 kcal be
2.395 kcal alapjárati égetés
A tíz nap 9.napján az eddigi plusz égetés -8.251kcal . Ez napi átlag 916kcal megtakarítás.Majd százzal elmarad a tervezettől... de amint mondtam, nem vagyok csalódott..Holnap után reggel mérlegre állok és minden kiderül :)

Szólj hozzá!
2017. január 29. 09:58 - meta

58. nap- szombat

img_0172.JPGKissé lelassult az idő így, hogy már pár napja itthon vagyok és betegen. De ennek is megvan az előnye. Nincs lemaradás a blogban. Ez már a 8. Napja a 10 napos mini kihívásomnak, ami szerint 10 nap alatt másfél kilótól kellene megszabadulnom. Nos jelentem a ma reggeli súlyom 89.4 kg :) ami akárhogy nézem a kezdetek óta 6.8 kg os fogyást jelent. Ez pöppedli.

a mai nap számokban: 1.466 kcal be
2.422 kcal alapjárati égetés
A tíz nap 8.napján az eddigi plusz égetés -7537kcal . Ez napi átlag 942kcal megtakarítás.

 

Címkék: kaja súly
Szólj hozzá!
2017. január 28. 13:29 - meta

57. nap- péntek

  1. img_0163.JPGNos...kissé, de csak kissé jobban vagyok már nincs lázam de az éjszakáim pocsékak. Majdcsak lesz belőlem valami.

Kicsivel dél előtt elvittem a lányokat shoppingolni. Már ez eleve elég nagy kín volt, hogy nem mentem ve velük sehova, ráadásul enni sem volt kedvem, végül megéheztem és  maradt a kínai étterem, mert ott legalább melegebb volt mint a kocsiba, amig vártam rájuk. Nem esett jól. Cudar dolog betegnek lenni.

késő délután, szinte kényszerűségből viszont ismét ettem, ez viszont ízlett. Nem szabad csak 2x enni, nem jó

a napi mérleg: 

1.467 kcal be
2.422 kcal alapjárati égetés
A tíz nap 7.napján az eddigi plusz égetés -6.604kcal . Ez napi átlag 943kcal megtakarítás.

 

Szólj hozzá!
2017. január 28. 13:13 - meta

56. nap- csütörtök

Amikor minden csütörtököt mond

img_0161.JPGMegpusztulok. Azt hiszem ez influenza, vagy valami, de hogy cudarul vagyok, az fix. Ma fel kellett ugranom Pestre egy munkaebédre, de ez is nagyon megviselt, sajnos még a koncentrálás is nehezen ment, viszont a holland partnerünk kedves volt. Magán dolgok is szóba kerültek és elmondta, hogy, hogy készült fel egy marathoni táv lefutására. Izgi kis beszélgetés volt, csak sajna nem voltam a topon..van ez így..

a napi mérleg:

1.436kcal be
2.422 kcal alapjárati égetés
A tíz nap 6.napján az eddigi plusz égetés - 5.671kcal. Ez napi átlag 945kcal megtakarítás. Ez messze elmarad a várttól, de a betegséggel nem tudtam számolni.

 

Szólj hozzá!
2017. január 28. 13:02 - meta

55. nap- szerda

Totál megszívtam. Reggel masszív migrénnel és erős torokfájással keltem, pocsékul vagyok. A jó az, hogy kaptam egy piros pöttyöset, így túlélem..ha nehezen is. :)

a napi mérleg:

1.492kcal be
2.422 kcal alapjárati égetés
A tíz nap 5. napján az eddigi plusz égetés - 4.700 kcal. Ez napi átlag 940kcal megtakarítás.

img_0159.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 24. 08:22 - meta

54. nap- hétfő

Új hét, hétfő..nem szeretem. De ez nem számít, hiszen most a diétáról van szó. Meg vagyok rökönyödve, hogy már lassan 2 hónapja csinálom, és időnként azért hiányzik a régi zabálós életmódom. Ha a mai napot nézem ez látszik is.

Reggel ugyanis vettem 3 szendvicset a már majd 2 hónapja nem látogatott pékségemben és bár péksütit nem vettem, mégis kicsit elámultam a jajdesok finomságon. De elhessegettem a gondolatot, így maradtak a szendvicsek.

Aztán később mikor elmentem kávézni valamikor dél felé, pont szemmagasságban ott tetszelgett egy piros csomagolású, mondhatni rikító kit kat. Mit lehet erre tenni? Elcsábultam és el is majszoltam. Persze elmeséltem Ivettnek is és lett is lelkiismeret furdalásom, mert neki nem vettem. Így történhetett, hogy hazafelé, mikor beugrottam egy boltba, hogy vegyek neki egy tábla csokit, magamat is megjutalmaztam ezért a cselekedetemért egy csokis zabfalattal, mondván, hogy az egészséges.. és lehet, hogy az, de hogy nem éppen diétás (4 ilyen vacak több mint 300kcal) így már már veszett a nap. Este meg természetesen nem sok időm volt mozogni, de azért csak bele tudtam sűríteni egy fél óra TRX et- ez fura volt, de mocskosul nehezemre esett..valami nem volt oké velem.

a nap számokban:

  • 1.797 kcal be
  • 322 kcal TRX edzéssel
  • 2.422 kcal alapjárati égetés

A tíz nap 3. napján az eddigi plusz égetés - 3.116 kcal. Ez napi átlag 1038 kcal megtakarítás. Ez még éppen elmegy..

Szólj hozzá!
2017. január 23. 08:11 - meta

53. nap- vasárnap

Jó kis nap volt a mai. Reggel én készítettem a reggelit. A teljes kiőrlésű kenyeret megpirítottam az egyik felén, serpenyőben pirítottam paprikát és sonkát kevés olajon, majd ezt a forró cuccot rátettem a pirítósra és megszórtam tört krémfehér sajttal. Nyami...ja és még maradt a múltheti pizzához beszerzett (nemkonzerv) ananászból, amit felöntöttem egy mixer tálban vízzel és leturmixoltam. Igazán jól sikerült.

Ebédre finom húsleves volt és túrós csusza, de ez annyira eltelített, hogy elég is volt egész estig. Kicsit tépelődtem, mikor kaptunk egy meghívást, hogy menjünk sütizni anyósomékhoz, de végül elcsábultam egy szelet tortára, de még így is jól alakult a nap :) csodás :)

A napi egyenleg:

  • 1.336 kcal be
  • 2.426 kcal alapjárati égetés

A tíz nap 2 napján az eddigi plusz égetés - 2.169 kcal. Ez így okés :)

Címkék: kaja
Szólj hozzá!
2017. január 23. 08:03 - meta

52. nap -szombat

Kemény volt a mai nap.

Még maradt a két éve kivágott fenyőfából néhány vastag törzs, úgy döntöttem hát, hogy akkor ez lesz a mai sport.. :) de majdnem belerokkantam, mire fel bírtam hasogatni. Nem is emlékeztem, hogy ez ilyen kemény meló..pedig de.

Az viszont pozitívan meglepett, hogy egy óra hasogatás több mint 500kcal.. én nyomtam vagy 2-2,5 órát, és ez garantáltan megvolt vagy 1000 kcal vesztés.

Ivett reggelire bundás zsömlét csinált... és ez is megdöbbentett, mert abba a négy darabba, amit megettem, szintén 1000 kalória volt.. hát mondhatom, nem voltam boldog. Ráadásul estére még el "kellett" mennünk vacsizni egy legendás gyrososhoz így a napot bár éppencsakhogy, de a tervek szerint sikerült zárni.

A napi egyenleg:

  • 2.446 kcal be
  • 1.104 kcal favágás
  • 2.426 kcal alapjárati égetés

Így a 10 nap első napján - 1083 kcal. Ez így okés :)

kepkivagas_45.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 23. 07:53 - meta

51. nap- péntek

Mikrocélok kellenek

Mivel kissé megtorpant a diétám, egy új mikrocél lebeg előttem. 10 nap alatt másfél kiló mínusz, ennyit kell elérni, hogy a trendvonal úgy alakuljon, ahogy kell. 

Ez annyit jelent, hogy 10.500 kcalt kell megtakarítani 10 nap alatt, ugyanis egy kiló zsír 7000 kcal, tehát napi 1.050 kcalt kell elégetnem az alapjárati égetésen felül.. nem könnyű, de nem is lehetetlen. Sport, kevés kaja, sport, ez a cél

2400 kalória kb az alap égetésem, így a napi 1.350 kcal amit ehetek, ami ROHADT kevés, tehát 10 napon át vagy kínzom magam (nem pálya, nem fogom), vagy az átlag 1500-1600 kcal mellé mozgok 250 kcalt, ami viszont a hideg miatt nehézkes.. a három naponta 800-900 kcal úszás lehet az optimális megoldás. Holnap neki is kezdek. 4.075 lépés lett a vége.kepkivagas_44.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 20. 08:09 - meta

50. nap- csütörtök

Szépen lassan visszatér minden a normális kerékvágásba.. újra felszívtam magam és megfogadtam magamnak, hogy csak azért is megcsinálom, amit elterveztem.

Ha bárki belekezd egy ilyen életmódváltásba, fontos, hogy ezt ne januárban/decemberben kezdje, mert ilyenkor ótvar az idő. Persze vannak konditermek, zárt helyek, ahol lehet edzeni, de ha valaki kint akar vagy tud csak, az felejtős. Még mindig ordas hideg van. Bár nap közben ma jó idő volt -1 fok, simán mehettem volna futni, de mire hazaértem már -8 volt..hát az nem egy baráti idő.

Maradt a TRX, ami nagyon jól esett, de minden nap ezt sem lehet csinálni. A tegnapi uszoda eléggé megviselt, így ez nem volt annyira finom.

Azért a mai nap jól zárult végül. 6.805 lépés lett és még marad a célon felül 90 elfogyasztható kcal :)kepkivagas_43.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 19. 09:50 - meta

49. nap- szerda

Ahogy látszik az eddigiekből, kissé nehezen indul a megújult étrend.. maradt a pizzából, még holnapra is, így nem volt mit tenni, úgy készültem, hogy valami komoly kalória égetést vetek be.

El is mentünk úszni és nagyon jó volt! Komolyan. Ez az a sport, ami a legjobban megy mind közül, különösen a mellúszás. És aminek nagyon örültem, hogy fejlődik a levegő felvételi kapacitásom, mert az utolsó hosszt végig tudtam nyomni egy levegővétellel a 25m es medencében víz alatt..ami határozottan nem rossz, legalábbis nálam :)

A lépések gyalázatosak lettek, de a húsz perc TRX és 50 perc úszás miatt jól zártam a napot :) 2.200 kcal bevitele után is maradt még vagy 70 :P

kepkivagas_42.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 18. 12:06 - meta

48. nap- kedd

Ma reggel ráálltam a mérlegre. 90.7 Kg-ot mutatott, ami jó :) Öröm és bódottá...de azért nem alakult jól a nap.

Sajnos vacsira Ivett pizzát csinált, ami a kedvencem és itt nem lehet stoppolni, meg keveset enni... így be is toltam majdnem 1300 kcal-t belőle.. természetesen az egész napi étkezéssel együtt ez már bőven több volt mint a napi adag.. már napok óta aggódok, hogy hogy lesz sikeres a diétám, ha ez így folytatódik...de csak az lesz, mert AKAROM!

Csak az elrémisztés végett

kepkivagas_41.JPG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2017. január 17. 09:06 - meta

47. nap- hétfő

Felszívtam magam végre az elmúlt hét végigvergődése után és nyomtam agyban egy restartot. Az elmúlt hét nem volt túl fényes, kicsit tartok is a 2 nap múlva esedékes mérlegeléstől, de azért nem annyira.

Az a jó ebben az egészben, hogy érzésem szerint tényleg fogytam valamennyit. A testem könnyebbnek érzem és bár még külső dimenziókban nem látok ordas nagy változásokat mégis hiszem, hogy ez a rendkívül egyszerű módszer működik: vigyél be kevesebb kalóriát mint amit elégetsz..a többi csak woodoo :D

Az esti TRX edzés után a lépésszámláló 7.679 en állt meg. kepkivagas_40.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 17. 08:49 - meta

44. nap- péntek

Reklám, reklám, marketing, zabálás

Mentegethetném magam, mondhatnám, hogy a körülményeim áldozata vagyok..de nem teszem. A valóság az, hogy ezt a napot nem kicsit elrontottam/tuk a feleségemmel, de nézzük mi történt.

Ha egyszerűen akarnám leírni, akkor annyi történt, hogy nem figyeltünk, nagyon nem.

Szóval. Reggel ordas nagy hóesésre ébredtünk, kényelmesen megreggeliztünk és mivel Ivett is jött velem dolgozni szépen lassan el is indultunk.

Hozzá kell tegyem, hogy igen ritka, hogy ilyen bőséges reggelit toljunk, de úgy voltam vele, hogy lehet, hogy korábban végzek a melóval, így lesz időm valamit sportolni, akár bent, akár kint. De ahogy kidugtuk az orrunkat a lakásból, egyből kiderült, hogy nemhogy sportolni, lehet túlélni se fogjuk a mai napot.

Majdnem igazam lett. A recept egyszerű.. Végy egy nagyobb(acska) hóesést egy random magyar falu közelében és már kész is a totális káosz és tanácstalanság. 2 kamion és 1 busz az árokban, béna sofőrök az emelkedőkön elkaparva, tehát minden megvolt, hogy szép napnak nézzünk elébe. Míg mentették az elakadtakat, Ivett mondta, hogy milyen jó lehetett nekem tegnap a gyorskaja... hát mondom ja...de annyira megsajnáltam, hogy titkon elhatároztam, hogy ha már úgyis Salgótarjánba megyünk, beviszem egy Mekibe egy forró csokira..vagy valami.

Itt követtem el az első hibát..

Ugyanis tényleg nagyon sokáig elszuszogtak az autósok, mire el lehetett jutni a célállomásunkra, onnan pedig még várt ránk vagy 60-70 km Salgóig.így eléggé éhesen értünk oda. Először a céghez, majd a mekibe..második hiba..

Amikor beálltunk, akkor jött a harmadik..telefon elő..jé van mekis kupon alkalmazás- ráadásul több mint 900 forint megspórolható ha ilyen és ilyen menüt eszünk...nosza..

tehát a három hiba:

- nem határoztam meg, hogy mit eszünk

- éhesen mentünk enni

-rábeszéltek valami olyasmire amire nem is lett volna szükség

Az eredmény?! Egy 1500 kcal-ás uzsi kb délután 3 kor

Persze mondanom sem kell, hogy este nem volt már lelkem enni, pedig éhes voltam, de nem volt erőm mozogni sem, mert a tegnapi edzés sokat kivett belőlem. Így csúnya bukta volt a nap.. de ez van..csak őszintén, ez most a mottó.. mérleg közelébe pedig nem megyek. eddig már vagy 4 napja minden nap valami kicsivel, de mindig túleszem magam.. hjaj.sóhaj sóhaj....4.499 lépés lett a végekepkivagas_37.JPG

 

Szólj hozzá!
2017. január 17. 08:30 - meta

43. nap- csütörtök

Azt a cudar mindenit!! Hogy jártam ma?!

Reggel nem volt pakolva semmi kaja, így elindultam szokás szerint. Mikor beértem a melóhelyre, szólt a főnök, hogy sürgősen fel kell mennem hozzá Budára, így már nem jutott idő vásárolni. Nagyon szoros volt az, hogy odaérjek, így már majdnem 11 óra volt, amikorra végre végeztem a határidős dolgokkal és már nagyon el voltam éhezve, amikor is...tádá...ott termett előttem egy Burger King.

Alapból nem hatna meg a dolog...de....de egyből bevillant, hogy hé..nekem van itt mindenféle kuponom (pedig tudatosan azt sem tudtam, hogy mi az, de a reklámok működnek ugye...) és már bent is találtam magam.. És hogy hogynem befigyelt egy 1594 tehát EZERÖTSZÁZKILENCVENNÉGY!!!!! kalóriás reggeli/ebéd. Ezt nagyjából annyi, amit egész nap megehetek.. és volt 11 óra. Hozzá kell tennem, hogy csak utólag esett le, hogy ez mennyire rossz ötlet volt.. így már én is belátom. Lényegtelen.

Miután hazaértem és mardosott a lelkiismeret, meg ráadásul akartam is még enni valamit aznap, elmentem futni. Hó volt és -1 fok, de komolyan jól esett...őrület, hogy néhány alkalom után is milyen felszabadító tud lenni. Elég sokat fejlődtem amúgy az elmúlt időszakban. A mostani futás például számokban úgy néz ki, hogy tartott 22 percig, az átlag sebességem volt 9.0 km/h vagy 6.37perc/km futóul és erre elég büszke vagyok.

Este még befigyelt 3 virsli és egy zsömle de ezt is igyekeztem ledolgozni, TRX eztem még 40 percet de így is túlszaladtam 103 kcal-lal a napi terven.. ez nem jó...nagyon nem...

9.545 lépés lett a nap vége

kepkivagas_36.JPG

 

Szólj hozzá!
2017. január 17. 08:16 - meta

42. nap szerda

6. hét után még mindig fogyásban

Kissé lemaradtam a blogolásban, pedig szentül meg voltam győződve, hogy minden nap volt bejegyzés..erre kiderül, hogy már egy pár napja nem. Tegnap 91.5 Kg ot mutatott a mérleg, ami nem rossz. A trendvonal abszolút jól áll, kisebb kilengésekkel, de folyamatosan csökken a súlyom. Ezen persze nem kell meglepődni, hiszen ezért kezdtem bele a diétába..de akkor is..jó érzés, hogy így van.

A reggelit ma ismét én oldottam meg. Finom volt...és nem is volt vészes, de nagyon oda kell figyeljek, hogy estére is maradjon elegendő megehető kalória, mert éhezni nem szeretek. Amúgy meg majdhogynem folytatódott a "passivity" hiszen egész nap összevissza 2.568 lépést tettem meg. Ezért is esett jól az a 20 perc TRX, meg persze azért, mert egy pindurkát ma is túlszaladtam.

kepkivagas_35.JPG

 

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2017. január 11. 07:52 - meta

41. nap- kedd

Jó kis nap volt a mai. Bár még mindig tart az extrém hideg és nem lehet odakint semmit csinálni, azért unatkozni nem fogunk. Nem volt ma otthon túl sok kaja, így én vásároltam reggelit és ebédet. Ez elég finom volt. Szeretek jókat enni. A délután aztán nem volt annyira jó, mert kicsit elszálltam. Ivett Brassóit készített, ami önmagában nem lenne olyan vészes, de utána előkerült még egy kis puding is, meg a barátaink miatt némi cukros, amúgy nagyon finom multivitaminos üdítő is, így ez sok volt.. Sebaj, időnként belefér, de azért csak ésszel.. a mai napon 398 kcal-al többet ettem, a lépésszámláló 5.508 lépésnél állt megkepkivagas_34.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 10. 09:17 - meta

40. nap- hétfő

Elnézve az elmúlt napok étkezéseit kissé félve álltam a mérlegre. De azért jól esett, amit mutatott. 91.5 kg, ami a kezdetektől számítva 4,7 kg fogyást jelent. Ez számomra elég lelkesítő. A trendvonal jelenleg hibátlan képet mutat. Igencsak várom a pillanatot, hogy tényleg 8 assal kezdődjön a súlyom, és ez lassan kezd belátható távolságba kerülni. 

A reggeli elég bőre sikerült, a tegnapról megmarad babgulyás pedig annyira odacsapott, hogy szintén muszály volt megenni. Persze, ez már oda is tett a napi keretnek, így nem volt más választás, ha még enni akartam, márpedig azt mindig akarok, valamit sportolni kellett. A legjobb megoldás pedig az uszoda.

Biztosra veszem, hogy tényleg ez a leghatékonyabb módszer a futás mellett ha valaki súlyt akar veszíteni, mert nem terheli az izületeket és egy óra vegyes úszás majd 900 kalóriát el tud pusztítani... apropó idő.. itt tényleg a tempózásról lehet szó, és egy órát leúszni, az rohadtul nem egyszerű. Este 1 óra 20 percet voltam a vízbe, de jóindulattal is csak 40 percet tudtam beírni, mert a többi időt pihenéssel (muhaha- nevezném inkább kifulladt zihálásnak) töltöttem, szóval jó sport az úszás, de kell erőnlét hozzá. Egy tény, nagyon élveztem.

5.276 lépés lett a végekepkivagas_33.JPG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2017. január 10. 09:03 - meta

39. nap- vasárnap

Amit tegnap megtapasztaltam, azt ma is..kevés mozgás egyenlő nagyobb éhségérzet. Komolyan nem értem ezt.

Reggel nem volt semmilyen pékárú, így tejbegrízt ettünk, ami finom, de számomra inkább desszert, mint táplálék. Így dél körül, amikor beestünk egy étterembe, nem volt kérdés, hogy valami finomat kell enni. Ugye nálam a finom azt jelenti, hogy legyen sok és zsíros és jóó..áh még most is beleborzongok, ha rá gondolok, hogy mennyire jó tud lenni egy négysajtos pizza. Aztán cseréltem Ivettel, aki egy rántott csirkemelles salátát evett, persze gondolván arra, hogy ne haljon éhen, rendeltem hozzá sült krumplit is.. így feleztünk és azt is én pusztítottam el nagyrészt.. :) ilyen az élet :D.. természetesen utána már nem ettem, pedig kissé éhes maradtam estére...de így kellett nekem. 3.803 lépés lett a vége..ennyit a restartról.

kepkivagas_32.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 10. 08:50 - meta

37. nap- péntek

-12 FOK!!!! Noormális?! Úgy néz ki, hogy ma sem fogok elmenni futni, pláne ha bejön a szeles idő. A hétvégére viszont el kell menni usziba vagy valami, mert úgy a jó, ha változatos a mozgás.

Kicsit helyrebillent a lelki egyensúlyom, mikor reggel 92.4 kg-ot mértem, de örülnék ha végre 8-assal kezdődhetne a tömegem :) lesz olyan is.. hiszen ez a sikeres diéta ;)

kepkivagas_30.JPG

Címkék: kaja súly
Szólj hozzá!
2017. január 06. 08:38 - meta

36. nap- csütörtök

nyomni kell egy restartot

Ahogy attól már tegnap tartottam, tényleg bekövetkezett. Reggel a mérleg 93 Kg-ot mutatott..nem voltam túl boldog..

Van amit el kell engedni, ez is ilyen volt. A rossz érzések után úgy döntöttem, hogy átgondolom az eddigi szokásaimat és arra jutottam, hogy az ételek mennyiségében nem igazán szeretnék változtatni, hiszen érzésem szerint, ahogy most eszek már nem szűkíthető ésszerűen.Így két út van.

Jobban kell bontani az étkezéseket és többet kell mozogni.

Ezt úgy tudom elképzelni, hogy a napi 3x i étkezés mennyiségén nem változtatnék, csak az adott mennyiséget több részletben fogyasztanám el. A mozgást pedig nem kell túlragozni.

Ma este megint tornáztam fél órát és bár este állat idő kerekedett, még azt is fontolgattam, hogy futok egyet..ez aztán elmaradt, de annyira nem aggódom túl a dolgot.

A nap 6.262 lépésnél ért véget

kepkivagas_29.JPG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2017. január 05. 08:21 - meta

35. nap- szerda

Esik a hó... remek.. pedig már azt hittem, hogy ezt a telet megússzuk ilyen hülyeségek nélkül, apropó....el is mehetnék úszni.. mire nem jó ez a blogolás? :)

A viccet félre téve, ma reggel tehát nem mértem meg magam, de holnap fogom. Ettől azért izgulok kicsit, mert valahogy nem érzem, hogy történt volna valamit.. rossz érzés, hogy a lendületem egy indurkát alább hagyott. De felszívom magam, hiszen a 6 ból egy hónapon már túl vagyok, és ez a hónap nem volt vészes. Ha belegondolok, hogy nem tettem eddig drámai változtatásokat az életmódomban, akkor nem is lehetek elégedetlen.

Amire büszke vagyok, hogy már 30 napja nem ettem péksütit, chipset pedig csak 2x ha jól számolok, ezt az eddigi heti 2x i mennyiséghez képest nagyon örvendetes, és bíztatóan hat, meg lehet sőt meg kell ezt csinálni.

Délután, hazafelé menet viszont rám tört az "úgy ennék valami nagyon finomat" érzés, biztos ismeritek. Ez abban manifesztálódott, hogy a kedvenc boltomban vettem egy zacskó győri édes csokidarabos kekszet. Ekkor már tudtam, hogy rossz lesz nekem ez a nap, de van amit el kell engedni. Ezen felül Ivett kisütötte az utolsó adag túrós pogácsát, így végképp végem volt. A reggeli pozitív hangulatomnak lőttek. Igazából kicsit meg is vagyok hümmedve, mert már este is éreztem, hogy a holnapi mérlegelés nem kecsegtet semmi jóval... de felszívom magam és ha úgy lesz ahogy gondolom, akkor stratégiát váltok kissé.

Azért délután volt még bennem kraft így fél órát TRX eztem, ez jól esett, bár van némi izomlázam, de ha nincs izom, izomláz sincs :Dkepkivagas_28.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 04. 08:20 - meta

34. nap- kedd

A mai nap is elég szaladgálósra sikerült. Kaptam 3 NAGY zsömlét.. egész ártatlan dolog(nak tűnik), de mikor beírtam...majdnem padlót fogtam. Egyrészt, hogy süsd meg, ez 30 deka!, másrészt, hogy ez majd 900 kcal... nem tréfa dolog.. azért helytálltam neki :D

Délután, mikor haza értem Ivett összedobott egy nagyon finom tejszínes csirkemellet, rizzsel, nekem azonban volt igényem mozogni is, mert ekkor még csak kb 2000en állt a lépésszámláló, így vacsi után kb 2 órával elmentem futni. Ez olyan jól esett (pedig -1 fok volt), hogy nehezen álltam meg, hogy ne apumékkal menjek haza, akik szintén sportolni voltak ekkor a szabadtéri edző parkban. A lényeg, hogy ma jól ettem és jót is mozogtam, alapvetően elégedett vagyok. A bejegyzés leírásakor viszont leesett, hogy lassan megint kell mérni egy súlyt..és hogy őszinte legyek most először kicsit félek, hogy holnap reggel mit fog mutatni (azaz holnap után a mérleg...szurkoljatok)kepkivagas_27.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 04. 08:11 - meta

33. nap- hétfő

On the road again.. azaz ismét a dolgos hétköznapok frontján. Bár ma tényleg úton, hiszen pár napig még apum szabadságon van, én pedig intézem helyette a folyó ügyeket. Ivett pakolt nekem kaját, de kicsit túltolta. Eszméletlen finom a túrós pogácsa, amiből ismét elkészült egy adag, csak az a baj vele, hogy brutális energiamennyiség van benne. Reggel, még az úton sikerült befalnom belőle kb 10 db-ot, ami önmagában 683 kalória, és majd ki is durrantam tőle.. nem lesz ez így jó..nem akarok elszállni, meg elbízni magam az első hónap eredménye miatt.. nagyon nem.

Ebédre és uzsonnára szintén azt az ételt ettem, amit a feleségem csomagolt, de kb 4 kor már éreztem, hogy nem is vagyok éhes és nem is kívántam különösebben az ennivalót. Amikor hazaértem kicsit még TRX eztem, aztán már csak lazulás volt. 5124 lépés lett a nap vége, nem vagyok túl büszkekepkivagas_26.JPG

Szólj hozzá!
2017. január 02. 09:22 - meta

31. nap- szombat

1 hónap kész- 4 kg :)

Ahogy ígértem, a mérleg közelébe se mentem pár napig...de ma reggel csak nem bírtam ki. Reggel mikor ráálltam nem értettem, hogy ez hogy lehet, így még1x megnéztem, de csak annyit mutatott. 92.2 Kg.. no..no.. tényleg? :D hát ez karaj. Reggeli után még volt kis jövés menés, aztán elmentünk kirándulni (muhaha..kocsival kocsikáztunk is kiszálltunk 5 percre), aztán egy jóbarátomnál bandáztunk, ahol csipszet és pudingot kellett enni :D, sajnáltok, mi-

Visszatekintve erre a hónapra, azt kell mondjam, hogy eddig nagyon könnyű volt. Akár az, hogy írogatok mindent, akár az, hogy rávegyem magam a rendszeres mozgásra. Ha kis összefoglalást szeretnék tenni, azt mondanám, hogy fontos, hogy legyünk becsületesek, inkább több kalóriát írok be, ha nem ismerem az adott ételt, inkább nagyobb mennyiséget írok be, és úgy tűnik, ez eddig meghozta a gyümölcsét. Még 4 hónap és talán tényleg elérem a célom :)kepkivagas_24.JPG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2017. január 02. 08:55 - meta

28. nap- szerda

3. hét -3.5 Kg

Ohho, reggel ráálltam a mérlegre és az 92.7 kg ot mutatott. Ez a kezdetektől 3.5 kg mínusz. Ekkor elég vidám voltam, így be is müzlisztem, Ivett pedig csinált nagyon finom túrós pogácsát, amiket meg csak úgy csipegettem..aztán megnéztem, hogy mennyi van benne..aztán már nem csipegettem :D

A viccet félretéve, fogtuk magunkat és délután elmentünk a rokonokkal bowlingozni. Sokunknak ez volt az első/páradik alkalom...de összességében nagyon szórakoztató volt :) Miután kijátszottuk magunkat valakinek jött egy ötlete, hogy üljünk be egy étterembe..hát legyen..csakhogy nem voltam ismerős Gyöngyösön, illetve egy helyet ismertem, ahol eszméletlen finom pizzákat készít egy olasz szakács, olasz alapanyagokból.

Igen.. a pizza nem egy sikeres diétás kaja.. :D ráadásul nekem ez egy olyan gyengém, aminek nem igazán tudok ellenálni, így egy 32 cm-es monstre pizzát burkoltam be egyedül, ráadásul, hogy ne legyen esélyem se, egy bolognai mártással és hússal jól megrakott darabot.. Most is könnybe lábad a szemem, milyen jó volt.

Azért az érdekes, hogy változtam valamit, mert már kb a felénél fennakadtak a szemeim, annyira tele voltam, de ne felejtsük, egy igazi férfi nem hátrál meg egy ilyen feladat elől, így maradt a totálisan brutális túlevés. Ráadásul nem is volt túl sok lépés a napra, 6.163 al zártam a napot lépésekben és 2.8956 kalóriával bevitelben. Ezt csak kissé tompította, hogy este nem hagyott a lelkiismeretem (mikor már meg bírtam mozdulni), hogy TRX-ezzek fél órát.

(Valójában nem TRX, hanem egy LIDL-ös klónja (Cirivit suspension trainer), de lényegében szinte ugyan az)kepkivagas_21.JPG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2017. január 02. 08:38 - meta

27. nap- kedd

Kissé várom, hogy vége legyen már az ünnepi napoknak (nem, nem utálok itthon lenni, sőt :), ez a legjobb, amit tehetek, de az étkezés szempontjából jobb nekem az, ha inkább bent csücsülök az irodában és elfogyasztom az előre tervezett kis motyómat.

A mai nap elég érdekesen alakult. Jöttek rokonok, akiket elvittem jégkorizni. Mivel tudtam, hogy ez együtt jár a forralt borozással ezért gyalog mentem el a pályára, ez kb 3 km séta oda és vissza ugyanennyi. Ezen felül még ott voltunk vagy két órát, amiből durván egyet végig is köröztem, pedig annyira nem szerettem meg ezt a sportot..de hát mit lehet tenni :) feláldoztam magam.

Mivel ma én főztem, így erős kóstolgatásban voltam a csirkemell pörivel, meg nassoltunk is, így azért volt bőven túlevés.. de mégis jó a kalória mérleg, elégedett vagyok. 10.609 lépés lett a nap vége.

kepkivagas_20.JPG

 

 

Szólj hozzá!
2016. december 29. 11:37 - meta

26. nap- hétfő

Ajjaj...közeledik a 3. hét és aggódom, vajon megy-e lentebb a súlyom.. persze azért teszek is érte. Voltam egy 3.5 km es futást nyomni, meg tervezünk jégkorizni is a héten...de akkor is.. Apropó sport.. TRX.. ez egy nagyon klassz erősítő edzés és a Lidl-ben lehetett venni 2 rugóért egy hasonló eszközt..nem olyan profi talán mint a TRX de nagyon hasonló..felszereltem már és fogom próbálgatni.. egyenlőre nagyon jópofa a netes videók alapján :)kepkivagas_19.JPG

Címkék: sport
Szólj hozzá!
2016. december 29. 11:26 - meta

24. nap- szombat

Itthon vagyok..ami azért veszélyes, mert azért az ember nagyon el tudja magát engedni. Sajnos ez történt az elmúlt napokban, de nem annyira durván. Ma volt sok minden amit szeretek, így ebből és abból is csipegettem, sajnos megint nem tudtam tartani a tervet..lassan kezdek hozzászokni. :(kepkivagas_17.JPG

Szólj hozzá!
2016. december 19. 09:19 - meta

18. nap- vasárnap

Először is- ma egy elég nagy előrelépést tettem, igaz csak este, hogy pontosabb legyen az eddig csak sajnos sacconometrián alapuló kalóriabevitelem. Este vettünk egy digitális mérleget az Auchanban. Ez a "filléres" ketyere nem csinál mást, mint mér..és ezt legalább pontosan, van tára funkciója, így a tányért és az ételt külön tudom mérni.csodálatos :D

Röviden- gyorsan elszaladt a nap. Ebédelni egy kínaiban ebédeltünk (nem vágom miért olyan roppant zsíros minden :( de ez egy kicsit lehangoló) Mindegy, finom volt és még élünk. Ami a fontos, hogy azért ma vigyáztam, hogy óvatosan egyek, így sikerült 1500 kcal környékén tartani a bevitelt, ami egész ideális, nem voltam egy pöttyet sem éhes. És ami a legszebb, hogy este el akartam menni sportolni, így kaptam a fürdőnacim és el is mentem usziba.

Nagyon szeretek úszni. Nem okoz gondot, sőt élvezem ha egyedül vagyok. 30 hosszig számoltam egy 30 méteres medencébe, hogy hol tartok, utána már inkább csak az egy medencehossz átúszása egy levegővétellel projektet gyakoroltam.. (kb csak a 3/4-e sikerült ez alkalommal..de majd lesz ez jobb is.

7.812 lépés lett, az úszással további cirka 600 kalóriát égettem el.. Így ezt a napot abszolút sikeresnek ítélem meg :) bár mind ilyen lenne. kepkivagas_3.PNG

Címkék: sport
Szólj hozzá!
2016. december 19. 09:09 - meta

17.nap- szombat

Nos az úgy volt...szóval úgy történt, hogy reggel elmentem pékségbe és rám kacsintott egy izmos bagett. Friss, ropogós, még éppen langyos..mit tehet ilyenkor az ember. Természetesen elképesztő szendvicset gyárt mind saját maga, mind kedvese számára. Volt otthon minden jó, friss bagett, kézzel facsart narancslé, sok sok zöldség, sajt..tehát minden, amit egy egyszerű enni szerető ember magához vehet..

Ennek azonban komoly ára volt,hiszen ez a kis reggeli majd ezer kalóriába fájt. Sajnos ekkor már tudtam, hogy ebédre pedig házi (tehát nem porból készült) bolognai lesz, így el volt ásva a nap. Viszont..reggel új súlyt írtam, 94.1 et mutatott a mérleg, ami pont a tendenciáknak megfelelő fogyást tanúsít. Öröm és bódottá.

Kirándulni nem jutottunk végül el, de este romantikus hangulatban jägereztünk egyet, így 6212 lépés mellett totális túlevéssel, de vidáman zárult a nap. (volt kis fa hasogatás, így ezt be tudtam írni "sportnak" :P

 

2016-12-17_10_05_14.jpgkepkivagas_2.PNG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2016. december 19. 08:46 - meta

16. nap- péntek

Juhé!! Itt a hétvége. Holnap talán elmegyünk kirándulni Ivettel, ilyenkor mindig be vagyok sózva kicsit. Ráadásul talán szellősebb lesz a naptár is az év végéig, így bízok benne, hogy többet tudok pihenni és tudok kicsit olvasgatni is, megtervezni egy pár heti étkezést..az szupi lenne.

Ma is kamion pakolós nap volt, így tudtam, hogy sok lépést tervezhetek. ráadásul ma eléggé energikusan ébredtem, egyszóval jó kis napnak néztem elébe. 10.733 lépés lett a vége és az ételbevitel is hibátlan lett :)kepkivagas_1.PNG

Szólj hozzá!
2016. december 16. 08:15 - meta

15. nap- csütörtök

eddigi fogyás -1,8 kg

kepkivagas_14.JPGMa reggel mérlegeléssel kezdtem. Nem voltam annyira happy, mert a mérleg 94.4 kg ot mutatott, többet mint 3-4 napja, persze ingadozik is az ember súlya, így nem vagyok annyira elkenődve (na jó...de), de úgy vagyok vele, hogy a trendvonal még mindig negatív. 15 nap alatt 1.8 Kg ot dobtam le...erre kell gondolni.

Azért meg kell valljam, hogy egy kicsit elszomorodtam, mert az eredmény nem volt olyan acélos..de aztán jobban elemezve a helyzetet, egyáltalán nem rossz. Heti 0.8 Kg van előirányozva, így még ezt túl is teljesítettem, ha úgy tetszik. Ami fix, az eddigi rövidke tapasztalat alapján, hogy a heti 3x -i futást tényleg komolyan kéne venni, mert ez a cca 1600 kcal amit beviszek nem olyan rettentő sok. Nem mondom, hogy éhezek, mert tényleg nem, de félek, hogy el fog fogyni a lendület..Vagy komolyabban utána kell olvasnom, hogy mi az ami eltelít és nem olyan sok kcal vagy eszek kicsit többet és lemozgom, mindkét lehetőség izgalmas. Mozogni már tudok, az előbbihez azonban idő kellene, amiből mostanság valahogy nincs olyan sok.

 

Azt észrevettem, hogy amikor nem annyira jó a kedvem, nem is lépek annyit. A mai lépésszámláló 4.920 on állt meg. A végén az két fél poharas desszert ;)

kepkivagas_15.JPG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2016. december 15. 09:05 - meta

14. nap- szerda

Izgalmas, határozottan izgalmas..mármint ami ma történt. Történt ugyanis, hogy egy üzleti ebédre kellett mennem a rézkakas bisztróba. Mivel az éttermek többsége nem tartja számon, hogy melyik étel hány kalóriát tartalmaz, így a mai étkezésem csak részben saccolt eredményeket tartalmaz. Ezek alapján pedig egész jól sikerült választanom a finomságok közül. Gondoltam, hogy írok nekik egy e-mailt, hátha tudnak valamit mondani az ételek kalória tartalmáról, de ehhez még össze kell szednem magam :) A nap további részében kicsit hédereltem és vártam haza Ivettet, hogy együtt lehessünk és nézzünk valami filmet. Este még elmentem futni, egy laza 15 percre és jót szunyáltam a végén. Tetszett ez a nap :)

Ma 8.907 lépés lett a vége. kepkivagas_13.JPG

Szólj hozzá!
2016. december 14. 16:11 - meta

13. nap- kedd

eléggé felejthető nap, csak a fejfájás ne lenne

Vannak olyan napok, amikor nem akar és nem is tud semmi történni. A mai is ilyen volt. Reggel a feleségem pakolt és elhalmozott minden jóval. Már éreztem, hogy nem leszek ma sem éhes. Apropó éhség..tök fura, hogy változott ez nálam az elmúlt napokban. Nem érzek olyan gyakran éhséget, de kissé bágyadtabb vagyok mint eddig, bár ebben talán közre játszik, hogy most néhány lelkileg meg terhelő dolog is volt az életemben és ez nem könnyű. A lényeg, hogy holnap vagy azután megint megmérem magam és remélhetőleg jót mutat a mérleg.

Mint írtam, ezt úgy csinálom, hogy hetente 1x állok mérlegre, reggeli pisilés után, alsónaciban, így kb mindig ugyanaz a külső szituáció. Nem fogok kétségbe esni, ha nem változik, mert a prognózis szerint január végén kellene elérnem a 90 kg ot, amit érzésem szerint el is fogok, legalábbis erősen dolgozom rajta :)

Ezen a napon(is) kicsit többet ettem, de mondom, nyugodt a kis lelkem, nem izgulok :P, aztán lehet kellene :D de az már más történet. Úgy néz ki, hogy az aktivitásom és az elfogyasztott étel között van összefüggés, mert ezen a napon csak 3.922 őt léptem. kepkivagas.PNG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2016. december 13. 08:00 - meta

12. nap- hétfő

A reklámok és az 1000 kalóriás vacsora

A tegnapi izmos kajálás után úgy döntöttem, hogy na, majd ma vissza veszek az arcomból.. ez persze csak álom.

Az van, hogy nem vagyok az a nagyon édességes ember, simán kibírom minden nélkül, de este bent voltunk shoppingolni a lidl-be és szemmagasságban megláttam egy nagy üveg nutellát..és ekkor bevillant, hé- otthon van még egy csomó mogyorókrém. Így hazafelé bementünk a pékségbe és vettünk egy kalácsot, persze ebből sem volt sima egyszerű, csak nagyon csokis..de hát Istenem..mit lehet tenni. Szóval haza vágtattunk és míg Ivett valami finomat evett én elkezdtem szeletelni a kalácsot... aztán kenni, aztán enni...aztán írni..

Az eredmény? ÁÁÁÁ te jó ég. 1020 kcal egy nyomorult vacsora. Kissé kiborultam. De azért annyira nem estem kétségbe. Elindultunk együtt futni, de nem volt egy hosszú sztori. Csupán 12 perc :) azért ez is több mint a semmi, és ami a meglepő, hogy már sokadjára tapasztalom, hogy egészen tudom élvezni, ami nem vall rám, mert régen utáltam futni. A mérleget midenesetre kerülöm a héten. kepkivagas_12.JPG

Szólj hozzá!
2016. december 12. 08:37 - meta

11. nap- vasárnap

Khm... hát igen, van, hogy elszállunk. Nálam ez abban nyilvánult meg, hogy reggel ráálltam a mérlegre és..tádááá, 93,7 kg ot mutatott, ez az indulóhoz képes 2,5 kg os fogyást jelent, not bad, not bad... de ami ezután jött, hát igen. Nem illik elbízni magunk. Reggel még nem is volt semmi, sőt kb délután 5 ig sem, amikor jött a telefon, hogy ugorjunk át anyuékhoz enni. Már itt eleve el volt rontva a napom :)

Anyu nagyon ügyes szakács, és bődületes mennyiségű szeretettel tud kínálni mindent. Így megvolt a húsleves, aztán talán életem első sült libája (ami mellesleg baconnel volt beborítva és ehhez még rizs, sültkrumpli.. és most látom csak, hogy ezek ki is maradtak a felsorolásból, tehát kb még 300 kcal-t hozzá kell adni az eredményhez.

Persze ez nem elég, mert ne menjünk már üres kézzel, vittünk palacsintát, a tesómék meg somlóit... Ne dobjam el a hajam?! Egy pár napig kerülni fogom a mérleget, az tuti.

És ami ilyenkor szokott lenni, 4.376 lépés jött össze, csak, hogy tuti legyen a bukta mára. kepkivagas_11.JPG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2016. december 12. 08:27 - meta

10.nap- szombat

Most mondja valaki, hogy nem jó diétázni? :D Ha megnézed mit ettem, el sem hiszed :P

Rákattantunk a salátára..valami elképesztő mennyire el tud telíteni.

Reggel lángosoztunk, ebéd nem volt, mert nagyon el voltam foglalva, aztán befigyelt a tescoban egy csoki..Ivett pedig még nem ivott barna sört. így engedtem a "nyomásnak" és este söröztünk egyet. Az élet szép.

szombaton 8.110 lépést tettem. Futás???! Nem is értem. erre valahogy még rá kell edzeni egyet.

kepkivagas_10.JPG

Szólj hozzá!
2016. december 12. 08:21 - meta

9. nap- péntek

Ma nagy  örömömre a feleségem is eljött a munkahelyemre. Dupla öröm, hogy egy csomó finomságot is hozott magával :)

Persze, ahogy lenni szokott ilyenkor, kis extra finomságok is bekerültek a pakkba, azért aggódtam is, hogy nehogy túlegyük magunkat.

Hát nem ettem túl magam. Nagyon finom volt.

kepkivagas_9.JPG

Szólj hozzá!
2016. december 09. 09:15 - meta

8. nap- csütörtök

Zúzmarás reggelre ébredtünk, tegnap úszni nem sikerült, de futottam kicsit, ami meglepően kellemes volt. A mai nappal együtt összesen még 164 nap van hátra :)

Ráadásul nagyon jól sikerült a mai étkezés is. Ahogy a táblázat is mutatja elég kevéske volt a bevitel :) és jól is laktam, tehát nagyon elégedett vagyok.kepkivagas_8.JPG

Szólj hozzá!
2016. december 08. 07:51 - meta

7. nap- szerda

Tegnap voltam masszázson...kemény volt. Első élmény, eddig ez kimaradt az életemből. Mondhatni "muszáj" volt, mert már eléggé fájt a hátam. A lényeg, hogy jól éreztem magam, de azért sajog itt-ott :)

Viszont a mai nap nem igazán sikerült az étkezés. Eleve ott elszúrtuk a dolgot,  hogy reggelire fehér kenyérből készült a szendvics, ami őrült sok kalóriát jelent. Csak a reggelim és ebédem kitett több mint 1000 kcal-t ami sok, tekintve az egész napra tervezett 1600 kalóriás keretet.  Erre még hozzájött, hogy beütött valami úgy délután kettő körül. Enni kell valami finomat. A szakértők szerint ez a szénhidrát éhség, és lehet is benne valami, egy a lényeg, hogy elcsábultam. Bementem boltba és vettem egy tejszeletet..így kezdődött, mert olyan nyomorultul hosszú sor állt, hogy ott álltam a chipses sor előtt és csak néztem és néztem, mint Éva a tiltott gyümölcsöt, és ahogy felvettem és megnéztem a tápanyag táblázatot, arra jutottam, hogy ez simán belefér..hát nem, remélem nem lesz ilyen mégegyszer. Egy ilyen nyomorult kis zacskó igazi bomba.. szóval az esti vacsi után rájöttem, hogy picit megszaladt a nap. Majd 600 kalóriával. Mindegy, van ilyen.

Este még elmentem futni, ezzel kicsit könnyítettem a lelkemen. Ezt viszont még pontosítani kell. Jelenleg egy garmin vivofit 2-t használok illetve egy egyszerű futóórát pulzusmérésre, de a távolságot szerintem rosszul számolta az óra, ezt majd még lecsekkolom. A lényeg, hogy ez a mai nem volt egy jó nap.

a Lépésszámláló 7.464 en állt megkepkivagas_7.JPG

 

Címkék: sport
Szólj hozzá!
2016. december 07. 11:34 - meta

6. nap

első hét és összegzés

hm.. ma egy elég nagy pofon ért, azaz tegnap, merthogy most mélyedtem el a kaloriabazis rejtelmeibe, és nagyon nem mindegy, hogy mit és hogyan állít be az ember.

A pofon tehát az volt, hogy az eddigi kb 1900 kalória helyett csak 1600 at vihetek be, ha tartani akarom a "menetrendet" tehát ha szeretnék tényleg 20 kg tól megszabadulni 2017 májusáig. De azért a kedvem nem ment el, mert reggelről a mérlegre állva 95.3 kg os súly fogadott, ami egy hét alatt 1.1 kg os fogyást mutat.. azért ez nem olyan rossz :) sőt nagyon nem. Pedig tényleg alig alig változtattam a dolgokon.

Számokban tehát eddig úgy néz ki, hogy 1 kg ot fogytam, egyszer voltam csak futni és ettem mindent, de azért az eddigi zabálásokhoz képest mértékkel, figyelve, hogy ne legyek elszállva. Éhes vagyok-e? Igen, időnként, de ez természetes, majd leküzdöm valahogy.

Hogy mérem a tömegem: ez konstans: tehát egy szál alsónaciban, reggelről, pisilés után. így kaphatok mindig viszonylag pontos és összehasonlítható eredményt. Ma kapok egy szabó centit a feleségemtől, tehát talán lesznek körméretbeli változási adatok is, és holnap még az sem kizárt, hogy feltöltök egy képet, bár...ettől azért fázok..tényleg nem szívesen mutogatnám magam, de ez is lehet motiváló, hogy honnan hová juthat az ember.

kepkivagas_6.JPG

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2016. december 06. 08:38 - meta

5. nap hétfő

Új hét kezdődött, bár ez még csak a hatodik nap volt.

Nem szeretem a hétfőket, ráadásul elég nyamvadtnak is éreztem magam, talán hétvégén megfáztam kicsit. A reggelem azzal kezdődött, hogy eljöttem dolgozni, de legalább volt csomagolva szendvics és görög joghurt, sőt kaptam egy zöld almát is. Így a munkanapom meg volt. Érdekes dolog ez.. mikorra hazaértem nagyon el voltam éhezve. Azt a módszert alkalmazom, hogy vízzel igyekszem elvenni az éhségemet, sőt ezen túl majd hordok magammal almát és répát is :) Erre nem lesz könnyű rászokni, de kellett nekem zabálni.

Másik dolog...mozgás...ÁÁÁ ez nehéz, nagyon. Tényleg működik a kifogás gyár.  A lényeg, hogy kedden elmegyek masszőrhöz, ami remélhetőleg új lendületet ad, sőt ha már ott leszek, talán futok is egy fél órácskát, mert a hatvani B40 ben nagyon szuper a futópad, szerdára pedig úszást terveztünk a feleségemmel.

Már az, hogy ezt leírtam, feldobott :) várós

5.394 et léptem ma, ami kevesebb, mint amit terveztem.kepkivagas_5.JPG

 

 

Szólj hozzá!
2016. december 05. 10:57 - meta

4. nap, vasárnap

kepkivagas_4.JPG

Ez a vasárnap nem alakult olyan rosszul. Reggel ettem egy szendvicset, ebben volt 2 szelet baromfi párizsi, krémfehér sajt, bords eve margarin és uborka, illetve megettem azt a pogit, amit a feleségem nem akart/bírt, Aztán egész nap rohangáltunk, így már csak este ettünk, akkor még otthon ettem 3 virslit és utána egy kis pizzát. Ha ez így megy, lehet nem fogyok...de tényleg így lenne? Ráálltam a mérlegre és az 95.6 ot mutatott, ami 0,6 kg fogyás..persze ez még lehet a vízháztartás változása is..de ki tudja :)

Szólj hozzá!
2016. december 05. 10:51 - meta

3. nap

Kezdek belejönni a blogolásba.

Ma szombat van/volt. így csak hétfőn tudok feltölteni, mert nagyon sűrű volt a nap, Számokban nem igazán, hiszen csak 6020 lépést tettem, és nem tudtam elmenni futni sem, de jövő héten már nem tervezek be ilyen sok programot mint most. Azt meg pláne, hogy túlegyem magam.. Mindenkivel megesik, azt hiszem. kepkivagas_3.JPG

Szólj hozzá!
2016. december 05. 10:47 - meta

2.nap

alakul

A mai napon elég sok minden történt. A melóhelyen kellett túlórázni, sok volt a jövés menés, így 16.896 lépést abszolváltam, ami elég komolynak számít az eddigi hónapok 6-7 ezres átlagához képes.

Mit ettem?

kepkivagas_2.JPG

Semmi exrta nem volt. Az ilyen kaját el bírnám viselni. Reggel gyümölcs. délben rizs és sült krumpli, este szintén, két tányér húslevessel. Tudok élni, mi? :D

Szólj hozzá!
2016. december 02. 18:13 - meta

1. nap

Úgy terveztem, hogy mindig az előző napi adatokat írom be, így engedi az időm. Tehát December 1.én a következő dolgok történtek: Mint írtam, még az első nap volt némi bűnözés, el kellett pusztítani a maradék finomságokat, amik otthon voltak, ez részben sikerült is, de azért van még hova fejlődni. Ide be is szúrom mit ettem ma.

1_kaja.JPG

Nos igen, ez nem olyan kevés..kb úgy számolok, hogy 1800-1900 körül kellene enni, az úgy korrekt..Viszont... futottam 13 percet, ami nem volt megterhelő, de brutális szél volt..Holnap izgalmas adatok lesznek. Ezen a napon 9.691 lépést tettem meg.

Szólj hozzá!
2016. december 01. 11:22 - meta

juhé kezdődik

Na, el is kezdődik a 6 hónapos történetem, mielőtt belevágnék előtte még egyszer néhány infó:

 

Ma reggel mérekeztem, 96,2 Kg vagyok, körméreteket még nem tudok, de ezt is pótolni fogom, sőt, talán még fénykép is lesz.

A tervek szerint mérem a lépéseim, írom a kalóriákat a kaloriabazis.hu szerint és minden héten legalább 3x mozgok függetlenül az időjárástól.

Mivel nem volt annyira sok időm rákészülni ma még nem az "egészenegészségesmindenfinomatnélkülöző" ételeket eszem, de ennek is el jön az ideje.;)

A lépés számolásra egy garmin vivofit 2-t használok. erről majd később. Szurkolj!

Címkék: súly
Szólj hozzá!
2016. november 25. 10:11 - meta

To do lista, avagy mit és mit ne

Ahogy az előző bejegyzésből kiderült, vannak dolgok, amiket el akarok kerülni és vannak amiket nem.

 

Nézzük sorban:

Nincs több péksüti. De tényleg. Nem lesz könnyű, nincs több Chips, ez sem :S de majd kitalálok helyette valamit.

Sok mozgás..ez lesz a cudarabb dolog..jön a tél, a hideg.. elég a kifogásokból, régen futottam mínuszokban is.

 

Röviden ennyi a titok, több kalóriát elégetni, mint amennyit bevittem.

 

A sport tervekről annyit, hogy a tervek szerint járok majd kocogni, heti 3x és egyszer megyek úszni, ha összejön.

Ja a projekt december elsejével indul, csak hogy ne mindig januártól kezdjem. Addig felkészülök az egészséges ételekből is. ;)

Szólj hozzá!
2016. november 23. 12:17 - meta

Első bejegyzés, avagy, hogyan, mit szeretnék elérni..

Mik vezettek ide a jelenlegi állapotomhoz

Sziasztok, Tomi vagyok, 33 éves irodista. Klasszikus út az enyém. Régebben rendszeresen(rendszeresebben) sportoltam, kerékpároztam, futottam, de mára ez a múlt.

Rémülettel tapasztaltam ma reggel, hogy a mérleg szinte soha nem látott magasságokba szökött, amikor 96.4 Kg ot mutatott. Ez nem kevés..nagyon nem. Ha pedig azt hozzáteszem, hogy tavaly augusztus 29.- én csupán 87 Kg voltam talán érthetőbb a pánik.

Hogy mik vezettek ide?

Megnősültem. Nos igen, ez önmagában nem lenne gond, de valahol mégis az (persze nem a feleségem miatt, mert Ő egy angyal) hanem azért, mert jócskán megváltoztak az étkezési szokásaim. Tehát ez a fő ok. És hogy miben befolyásol a dolog hátrányosan.. itt már konkrétumokat is tudok mondani.

1. nem megfelelő táplálék. Erről nem a feleségem tehet. Azaz talán csak kis részben. Az az igazság, hogy régen hozzá voltam szokva ahhoz, hogy magamnak csomagolok. Néhány szendvics, gyümölcs, víz.. ilyesmik. Sajnos mióta megnősültem a feleségem csomagol..ami csodálatos, de mivel időnként rendszertelenné vált ez az étel bepakolás (és ugye én hozzászoktam, hogy megkapom a kis kajaadagom, illetve néha nem) el is jött a második pont

2. Pékség- Hogy a fene enné meg őket. Valamikor összeszámoltam, hogy míg eljutok a munkahelyemre (autóval járok) 8! azaz nyolc! pékség mellett megyek el. Ezek mind az út mellett vannak és mind igen sok "finomságot" tartanak polcon. Félelmetes, micsoda függőséget tudnak ezek a sz..rok okozni. Azért fogalmazok ilyen drasztikusan, mert szó szerint tényleg elég csak megéreznem az illatot, már fordulok is be és ész nélkül vásárolok. Ez semmilyen szempontból nem előnyös. Hisz drágák ezek a cuccok, de legalább egészségtelenek...tehát ezen drasztikusan kell változtatni.

3. Chips- Ez megint készen van...Sajnos mostanság nem igen tudok olyan napot felsorolni (na jó, egy egy kimarad) amikor ne tennék tudatos erőfeszítést azért, hogy egy egy chipset ne vegyek. Ez a fenti kategória.. tehát ugyanúgy káros és egészségtelen..nem csípem, de függővé lettem.

4. Folyadékhiány- Nem kell nagyon magyarázni. Talán csak annyiban, hogy a cégnél, ahol dolgozom rossz a csapvíz, a szóda botrányos, boltba meg nem szívesen megyek, mert akkor veszek chipset is... ördögi kör mi :)

5. Mozgáshiány.. Ez tök fura. Már már nem is emlékszek arra, mikor régen majd 80 fekvőtámaszt lenyomtam egy húzásra, meg 70 hosszt leúsztam a 25m es medencébe, meg lefutottam 10km-t...pedig volt ilyen..be tudom bizonyítani.. Szóval puha lettem...nagyon puha..

 

Tehát ha össze akarom foglalni a fizikai tennivalókat a változás terén, a fenti dolgokban mind markáns változást kell tenni. MOST!

Szólj hozzá!
"A sikeres fogyás titka valójában igen egyszerű: égess több energiát, mint amennyit beviszel"